• JO13-1 komen in eindfase net tekort tegen koploper

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen het almachtige OJC –Rosmalen op het programma. Het hele seizoen hebben wij in hun kielzog op de 2e plaats gestaan. Maar hun voorsprong is dermate gegroeid dat ze 4 speelronde voor het einde al bij een overwinning bij ons al kampioen konden worden. Dit wilde we natuurlijk niet en we waren met zijn allen gebrand op een goed resultaat vandaag. We hadden wel een forse aderlating vandaag,onze aanvoerder Diet had nog zoveel plezier na de training van afgelopen woensdag,dat hij spontaan van zijn fiets viel. Met gevolg van in het gips en 3 weken niet voetballen. Nogmaals beterschap Diet!!

We wisten dat vandaag de verdedigende kwaliteiten van onze jongens ten toon gespreid moesten gaan worden. Met de gedachte dat onze tegenstander van vandaag nog maar 9 tegengoals heeft moeten incasseren,moesten we zuinig zijn op onze kansen. Inzet,werklust en strijdlust en zo lang mogelijk de nul houden was ons motto. We begonnen voortvarend al in de 2e minuut is het Inge die op links haar turbo aanzet,de bal goed lanceert bij Dirk die de bal boven in het dak van de goal knalt 1-0 !! Wat een begin. Maar direct daarna wordt een verdedigingsfout genadeloos afgestraft door OJC-Rosmalen 1-1. Hier uit blijkt hun kwaliteiten,die tevens 16 spelers ter beschikking hadden en veelvuldig doorwisselde. Verder moet gezegd worden dat de 1e helft wij de iets bovenliggende partij waren zonder echt grote kansen te scheppen. Het team knokte voor wat het waard was. Waar bij moet gezegd worden dat ons centrale duo achterin Timo en Luuk een foutloze wedstrijd speelde,en de kneepjes van het verdedigen goed in handen hadden.

De eerste 20-25 minuten in de 2e helft speelde zich af in een strijd op het middenveld. Deze was onbeslist,maar je voelde dat onze tegenstander langzaam het spel naar zich toe trok. En dan 2 minuten voor het einde gebeurt het toch,waar je zo bang voor was. Een speler van hun nog groter dan de goed fluitende scheidsrechter Johan,stoomt van hun eigen helft op passeert alsof ze er niet staan 3 man van ons en schiet de bal onhoudbaar binnen 1-2 Waarom durven wij nou nooit die nuttige overtreding niet te maken? Heel de week en vooraf nog zo op gehamerd. Al onze jeugdleden zouden de oude beelden van het centrale duo Rinus Israel en Theo Laseroms oftewel Ijzeren Rinus en Theo De Tank van Feijenoord eens moeten bekijken!! In blessuretijd krijgen ze nog een goede kans,maar onze keeper Tibe die vandaag goed stond pareert die bal met een formidabele safe ala Jan Van Beveren

Na afloop nog even gepraat met de trainers van OJC-Rosmalen, hun vonden het ook een echte wedstrijd,en vonden ook dat ze die dit seizoen vaker hadden moeten spelen. Van dit soort wedstrijden worden de jongens alleen maar beter van. En dat is het gene wat we uiteindelijk willen. We kregen nog een uitnodiging van een toernooi bij hun,zo zie je maar ook na een nederlaag zijn er weer lichtpuntjes!!