• Nemelaer vrouwen 1 kansloos in Helmond

De vrouwen van Nemelaer hebben ook in hun vierde competitiewedstrijd geen punten behaald. In het zonnige Helmond was de thuisploeg, zeker na rust veel te sterk voor een ongeïnspireerd en schijnbaar lusteloos Nemelaer, 3-0. Tot aan circa de 20e minuut van de eerste helft ging de wedstrijd goed op en neer. Nemelaer kreeg twee kansen door o.a. een vrije trap genomen door Eva Nahumury. In de 21e minuut werden de meiden eenvoudig verrast door een counter van rood Wit’ 62, 1-0.

Tot aan de rust hielden de meiden de krappe achterstand vast mede door een paar goede reddingen van keepster Manon van der Pas. De tweede helft was de thuisploeg uit Helmond veel te sterk en kwamen geregeld gevaarlijk voor het doel van Nemelaer. Eenmaal scoorden ze daaruit in de 62e minuut, 2-0. Vijf minuten later besliste Rood-Wit’ 62 de wedstrijd voortijdig door een directe vrije trap knap binnen te schieten, 3-0.

Daarna was het te danken aan keepster Manon van der Pas dat de score niet hoger is geworden. Teveel meiden voetbalden vandaag ver onder hun normale niveau, waren of niet fit door omstandigheden en daardoor niet echt bij de les. Daar kwam jammer genoeg nog bij dat Rachelle van Hooft en Danique van der Sanden aansloten bij de lange lijst met geblesseerden.

De meiden zullen zich echt moeten gaan herpakken om weer mee te kunnen doen in deze competitie. Zondag 28 oktober de uitwedstrijd tegen Beerse Boys om 12.00 uur.