• Knap gelijkspel Nemelaer Vrouwen 1

Het door blessures geteisterde Nemelaer vrouwen 1 heeft in Middelbeers bij de nummer twee van de competitie een uitermate knappe 0-0 behaald. Met exact 11 voetbalsters en geen wissels werd om 12.00 uur de wedstrijd gestart.

De meiden hielden zich de gehele wedstrijd prima aan de vooraf gesproken tactiek. Het eerste begin van de wedstrijd golfde het spel op en neer. De thuisploeg deelde speldenprikken uit en kwam af en toe gevaarlijk voor het  doel van Nemelaer. In de 25e minuut kreeg Beerse Girls de grootste kans, maar uitblinker keepster Manon van der Pas stond haar “ vrouwtje”.

De jonge aanwas Danique van der Sanden, Isa Pijnenburg, Carina Verhoeven en Ilse van der logt van meiden A bleven goed op de been. In de 29e minuut kregen de meiden een directe vrije trap toegekend. De bal van Eva Nahumury werd vakkundig uit de kruising geplukt.

Na de rust drong de thuisploeg de eerste twintig minuten flink aan. Beerse Girls ging voor de gewenste drie punten, maar de meiden bleven met hard werken standvastig en gaven weinig kansen weg! Kansen krijg je ongeacht de tegenstander ten alle tijden en dit gold ook voor Nemelaer! Eerst stoof Jesse Vermeer op maar schoot te snel en in de 79e minuut kwam Beerse Boys goed weg, ook zal zou dit gezien het wedstrijdbeeld misschien niet verdiend geweest zijn.

Kim van Deurse creëerde een van haar bekende pegels van zeker 30 meter, maar de bal ketste hard terug via de lat. De meiden bleven als collectief knokken en trokken het verdiende punt over de streep. Een hele knappe prestatie, zeker voor de jeugd die met vallen en op staan snel grote stappen maakt.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Baardwijk om 11.30 uur.