• Frustratie Nemelaer Vrouwen 1 loopt op!

Vandaag moesten de vrouwen 1 van Nemelaer richting Roermond voor de uitwedstrijd tegen SVC2000. Ondanks duidelijke uitleg van te voren in de bespreking wat te doen tegen deze fysieke tegenstander was dit zeker in de eerste helft qua beleving en inzet niet altijd te zien bij sommige meiden. Duels werden o.a. onnodig opgezocht i.p.v. de bal simpel te spelen, te laat reageren bij situaties en de overtuiging en geloof ontbraken jammer genoeg bij sommigen.

De scheidsrechter was ook niet altijd consequent in deze doordat hij bepaalde terechte overtredingen daarbij over het hoofd zag of niet wilde zien. Kopjes gingen daardoor soms hangen wat weer irritatie opleverde. Voor de thuisploeg hoefden de meiden zeker niet onder te doen, want al snel werd duidelijk dat hier vandaag alles te halen viel.

In de 19e minuut deelde Nemelaer al een waarschuwing uit. Na een hoekschop van Kim van Deurse schoot Suzan Marsman tegen de deklat. De meiden bleven hard werken maar reikten niet tot hun normale niveau in de eerste helft, mede omdat gewoonweg niet uitgevoerd werd wat vooraf gevraagd was. In de 33e minuut was er een aanval over links van SVC2000.

De voorzet/schot leek voor iedereen langs de kant achter te zijn gegaan, echter deze werd binnen geschoten omdat keepster Manon van der Pas verkeerd geposteerd stond en zich totaal verkeek op de bal, 1-0. De donderspeech tijdens de rust bleek effect te hebben.

De gehele tweede helft was voor Nemelaer. SVC2000 kreeg gedurende die 45 minuten nog twee kansen maar deze werden door Manon van der Pas bekwaam tot corner verwerkt. De meiden zetten meer en meer aan en in de 56e minuut kreeg Isa Pijnenburg een aardige kans na een dieptepass van Eva Nahumury. Vooral de jonge meiden Carina Verhoeven, Danique van der Sanden en Isa Pijnenburg profileerden zich prima vandaag!

Nemelaer bleef pompen op het doel van SVC2000 maar had eerlijk gezegd ook geen geluk! De twee allergrootste kansen waren er in de 76e en 78e minuut. Tessa Jussen verscheen alleen voor de keepster maar haar schot ging net naast de paal. Daarna soleerde Eva Nahumury tussen twee verdedigsters door en kwam ook alleen voor de keepster. Ook Eva kreeg het jammer genoeg niet voor elkaar. Haar bal dwarrelde eveneens net naast de paal.

In de 79e minuut wederom een prima aanval en na een voorzet van Carina Verhoeven kon Isa Pijnenburg net niet hard genoeg uithalen. De meiden liepen dus tegen een zeer onverdiende nederlaag aan, maar de realiteit is niet anders! De enige manier om de boel te kantelen is hard blijven werken en hopen dat het geluk wel een keer aan Nemelaerzijde komt. Maar ook dat dwing je als team af!

Volgende de thuiswedstrijd tegen DAW uit Schaijk om 11.30 uur.