• Koploper een paar maten te groot voor Nemelaer vrouwen 1

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen koploper UDI’19 uit Uden. Achteraf gezien een ongelijke strijd omdat de bezoekers qua team niet te vergelijken zijn met een paar jaren terug. Er zijn speelsters gehaald die in de 1e klasse zeker niet zouden misstaan. Ook het aantal van negen gewonnen wedstrijden en 1 gelijkspel gaf aan dat het geen gemakkelijke middag zou worden.

Ondanks dat begon Nemelaer met haar strijdplan want een balletje kan nu eenmaal raar rollen. Maar al snel bleek dat de bezoekers een maat te groot waren voor de meiden. De bal ging snel rond bij UDI’19, er werd fel en agressief gejaagd, er was continu beweging en de diepte werd gezocht vooral vanuit de middenvelders die over de eigen aanvallers heen gingen. Nemelaer hield de deur dicht tot aan de 18e minuut. Daarna was het in twee minuten tijd gepiept, 0-1 en 0-2!

De meiden konden hier weinig tegenover stellen en in de eerste helft was een schotje richting doel van UDI’19 het enige aanvallende wapenfeit! In de 42e minuut werd de verdediging van Nemelaer horendol gedraaid en werd het 0-3. De tweede helft eenzelfde beeld.

Nemelaer schakelde over op een ander systeem maar kwam op meerdere posities gewoon kwaliteit tekort! Direct na de rust in de 49e minuut kwamen de bezoekers op 0-4. In de 57e en 58e minuut op 0-5 en 0-6. Daarna waren er een paar minuten dat de meiden aan drongen en bijna de eretreffer konden maken, maar dat was het dan ook wel!

In de 90e minuut vervolmaakte UDI’19 het zevental doelpunten, 0-7. Er was vandaag geen kruid gewassen tegen deze tegenstander die met twee vingers in de neus kampioen zullen worden. De meiden hebben een loodzwaar seizoen mede door de vele blessures, maar het is niet anders!

Hopelijk is er na de winterstop een compleet fitte selectie? Het tij kan nog gekeerd worden maar gemakkelijk zal het niet worden, maar hoop doet leven toch?