• JO15-1 koploper

Vandaag speelden we uit tegen een voor ons onbekende tegenstander, ONI uit ’s-Gravenmoer.  Na de goede overwinning van vorige week, zou t mooi zijn als we nu weer 3 punten mee naar Haaren konden nemen

In de 2e minuut van de wedstrijd is het al 0-1 voor ons, Tibe trapt de bal ver naar voren , Moos verlengt, en Diederik scoort beheerst. Een droomstart zullen we maar zeggen. Toch geeft ONI niet meteen op en vechten terug. In de 6e minuut, krijgen ze net buiten onze 16 meterlijn een vrije trap, en scoren hieruit. 1-1.

Even is er weinig te beleven, weinig kansen , dan in de 14e minuut is het Dominique die goed doorgaat, maar zijn actie smoort in de verdediging, ONI verovert de bal, countert goed, maar gelukkig gaat het schot net naast.  Met nog 15 minuten op de klok is het Diederik met een mooie aanval, speelt goed op Lars, maar die wacht te lang met schieten. Een paar minuten later, weer een aanval van ons, Diederik wordt duidelijk binnen de 16 gevloerd, Penalty…  oh nee, toch niet. De scheidsrechter legt de bal op de 16 meter…

Uit de vrije trap komt echter niets. Met nog 5 minuten te spelen, trapt keeper Tibe de bal goed en heel ver uit, Dominique gaat er mee van door, speelt af op Lars, en die schiet de 1-2 tegen de touwen. Weer even later wordt het zelfs 1-3 door Dominique, na een mooie assist van Moos.  We gaan rusten met een ruime marge

Tijdens de rust hebben we het team maar een opdracht  meegegeven, zsm de marge op 3 brengen, en de wedstrijd op slot gooien.  Toch gaat dat even duren. ONI komt goed uit de kleedkamer en wil koste wat kost winnen, zelfs ook hun eigen scheidsrechter… ONI krijgt een vrije trap ( twijfel), en een aantal corners, gelukkig scoren ze niet. Spaarzaam komen wij tot een goede aanval Tot in de 13e minuut, Diederik zet goed door , maar zijn schot gaat net naast. Dan in de 15e minuut gaat een speler van ONI heel makkelijk liggen in t penalty gebied, na een duel met Luuk. Nu geeft de scheidsrechter wel een penalty..  2-3..

De wedstrijd gaat verder, Lars draait mooi weg bij zn tegenstander, maar die schopt Lars bewust van achter neer. Dikke gele kaart met een rode rand, maar de scheids vond t niet meer dan een overtreding .  Het worden nog een hete 10 minuten. We staan met onze rug tegen de muur, maar Nemelaer vecht als leeuwen, en wil de overwinning niet uit handen geven. Gelukkig is het in de laatste minuut, Diederik die goed doorgaat op rechts, en Inge scoort de 2-4.  Zwaar bevochten overwinning, waarbij we het ons veel te moeilijk hebben gemaakt, wat echt niet nodig was.

Toch na 2 wedstrijden 6 punten , en trotse koploper.