• 1-4 overwinning voor de JO15-1 na goede eerste helft

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Dongen op t programma, een tegenstander waar we het in de najaarscompetitie moeilijk mee hadden, en niet verder kwamen dan een 1-1

Na 2 gewonnen competitie wedstrijden zijn we koploper, en willen dit uiteraard zo lang mogelijk blijven. We beginnen uiterst geconcentreerd aan de wedstrijd . In de 3e minuut eerste wapenfeit van Dominique, schiet helaas tegen de buitenkant van de paal.  2 minuten later is het wel raak, Luuk verovert achterin de bal, kijkt goed, geeft een pass over 35 meter op Daan, die doorloopt naar de keeper en de bal beheerst onder de keeper doorschuift 0-1. Weer een minuut later is het Diederik die goed doorgaat op rechts, de bal strak voorgeeft, maar Vince kan er net niet bij. In de 10e minuut wordt het al 0-2  weer Daan, met een bekeken schot.

Na 20 minuten komt er pas het eerste wapenfeit van Dongen, een schot wat gelukkig naast gaat.  Meteen daarna uitbraak van ons via Diederik, maar die aait de bal ipv dat hij de bal hard schiet, keeper kan de bal zo pakken. Weer 3 minuten later, speelt Daan Diederik vrij, maar zijn schot gaat net naast.   Dongen scoort daarna toch bijna door een vrije trap op de lat te schieten. We blijven verzorgd voetbal spelen en daar is Daan weer die in de 25e minuut de 0-3 tegen de touwen schiet.  Met nog een paar minuten spelen, volgt misschien wel de mooiste goal van de wedstrijd; Dirk heeft de bal rechts op t middenveld, maakt een “Arjen Robben” actie, trekt naar binnen en schiet met links vanaf 25 meter de bal onhoudbaar onder de lat.  0-4.  In de laatste minuut van de 1e helft krijgt Dongen nog een heel makkelijk gegeven penalty , en maakt de 1-4.  Rust.

In d e2e helft willen we doorgaan waar we mee geëindigd waren, goals maken , maar op een of andere manier lukt dat niet.  Dongen had in de rust energy drank gedronken, of iets wat er op lijkt, want het leek wel dat er ineens een ander team op t veld verscheen. Wij komen niet meer aan voetballen toe.   Dongen zet wel aan, maar creëert niets . Wij krijgen in de 9e minuut een levens grote kans via Diederik, maar zijn schot is iets te zacht.  Daarna volgt er weer een goede periode van Dongen, een schot net naast, kopbal net naast. Verder staat onze verdediging als een huis, en geven we niet veel meer weg.  In de 20e minuut een mooie een-twee tussen Diederik en Daan, maar de keeper van Dongen redt heel goed..   In de 30e minuut laatste kans  voor ons, Vince schiet net over.

Goede overwinning op basis van de 1e helft , 2e helft was slecht . Toch weer 3 punten, en nog steeds koploper.  Komende zaterdag thuis de topper tegen Audacia.