• Jo 15-1 verspeelt de koppositie

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Riel op het programma. Riel, had wel minder wedstrijden gespeeld, maar tot nu toe wel alles gewonnen. Oppassen dus.

Onze spelers begonnen de wedstrijd zeer goed, in de 5e minuut is het Dirk die een vrije trap net naast schiet. In de 6e minuut is het Jurre die na een mooie voorzet van Dominique de 0-1 tegen de touwen schiet. Een paar minuten wordt Riel voor het eerst echt gevaarlijk, schot gaat gelukkig voorlangs. We blijven volle bak aanvallen, en in de 11e minuut weer een kans voor Jurre , maar de keeper van Riel redt goed. In de 17e minuut draait Jurre zich goed vrij, maar de bal raakt de lat.. pff. Toch valt er in de 23 minuut dan toch de 0-2. Dirk, slalomt tussen 2 man door,  ziet Bart vrij staan, en Bart maakt de 0-2.

Riel komt er nu niet aan te pas. Weer een paar minuten later een mooi driehoekje tussen Timo- Inge en Dominique, maar zijn schot smoort in de verdediging. Weer een paar minuten later een goede voorzet van Vince, Dirk kopt net naast helaas.  Dan een paar minuten voor tijd, een vreemde actie van de scheidsrechter..  Vince krijgt geel, na een te felle overtreding, volgens de scheidsrechter.  Als dit geel was, dan had een speler van Riel ook al een keer geel kunnen krijgen gedurende de eerste helft maar jaa….  Dus met 10 man verder. En ja hoor, 1 minuut voor tijd is het Riel die scoort uit een van hun spaarzame aanvallen. We gaan rusten met een voorsprong.

De 2e helft begint, 7 minuten lang met 10 man voor ons. Dus geen goals tegen krijgen is het motto. Dat lukt. Zelfs met z’n 10-en krijgen we een dot van een kans, Bart geeft goed voor, maar Lars schiet naast. Weer een paar minuten later, goede schiet kans van Vince, helaas is zijn schot te zacht.  In de 17e minuut, neemt Luuk een vrije trap vanaf eigen helft, bal valt perfect achter de verdediging, maar we vergeten onze voet er tegenaan te zetten, kans weg. Vanaf dit moment wordt Riel beter, krijgt een paar kansen maar zonder resultaat.  Dan in de 24e minuut, een vrije trap voor Riel, er volgt wat geduw in onze 16, en de scheids legt plotseling de bal op de stip (mede doordat iedereen van Riel appelleert….). Zwaar onterecht.. Riel scoort tegen alle verhoudingen in de 2-2.  In de 30e minuut komen we nog goed weg, Riel schiet op de lat. pfff.

Helaas vandaag 2 punten verspeelt, en ook de koppositie. Het blijft zeer spannend in onze poule. Komend weekend zijn we vrij, terwijl de concurrenten wel spelen. Na dit weekend staat de top 4  op maar 2 punten van elkaar. Het kan nog alle kanten op.