• Verlies voor JO15-1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen OVC op het programma. In de 3e bekerronde ook tegen hen gespeeld en toen met 2-1 verloren, van dit zeer sterke team. OVC heeft 3 goede voetballers die het team dragen, en met name de spits kan heel goed voetballen.

We beginnen de wedstrijd in een opstelling met 4 verdedigers, om zo wat meer weerstand te kunnen bieden. De wedstrijd gaat lang gelijk op. In de 6e minuut een vrij trap van Luuk, die Diederik op z’n wenken bedient. Diederik wil de stuiterende bal koppen, maar de keeper is net iets eerder bij de bal, en bokst weg. Daarna volgt er een corner van ons die goed wordt genomen, en helaas net over geschoten wordt door ons. Een paar minuten later handsbal, penalty voor ons. Moos neemt hem en daar is de bevrijdende 1-0.

Het meegereisde publiek en de leider van OVC waren het hier blijkbaar niet mee eens en het begon uit de hand te lopen, waardoor de scheidsrechter besloot om de wedstrijd tijdelijk te staken. Na 10 minuten van rust ging de wedstrijd weer verder. OVC kwam duidelijk beter uit de kleedkamer dan wij, en krijgen kans na kans. Met nog 10 minuten te spelen gaat de spits van OVC weer goed door, maar keeper Tibe redt fenomenaal. Een paar minuten later wordt er een overtreding gemaakt door ons op de rand van het strafschopgebied. Weer een penalty, nu voor OVC, het wordt 1-1. Daarna gebeurt er niet meer zoveel en gaan we rusten.

Na de rust gaat OVC meteen volle bak in de aanval en maken al heel snel de 1-2. Toch laten we de koppies niet hangen en blijven hard werken, dit resulteert in een hele goede kans voor Inge, ze vergeet echter hard te schieten, en de keeper kan makkelijk de bal pakken. Ook volgt er nog een mooie vrije trap van Vince, maar we vergeten onze voet ertegen aan te zetten. OVC is wel effectief, de goed spelende spits gaat er als een raket vandoor en maakt de 1-3.   Meteen daarna een grote kans voor ons, Bart kopt de bal goed, maar beland helaas op de paal. Weer even later een hele goede actie van Dominique, zet goed voor, maar Inge kan net niet bij de bal.   In de laatste minuten wordt het zelfs nog 1-4.

Vandaag een goede les gehad in effectief voetbal. De kansen zijn er maar wij scoren te weinig. De tegenstander deed dit vandaag helaas wel. Na de winst is OVC de nieuwe koploper in de poule. Wij mogen nog 3 wedstrijden, allen tegen lager geklasseerde tegenstanders. Als we de laatste wedstrijden nog een aantal punten halen, eindigen we toch nog in het bovenste gedeelte van de ranglijst.