• Jo15-1 heeft de smaak weer te pakken

Afgelopen zaterdag speelden we de thuiswedstrijd tegen WSC. Na de goede 0-4 overwinning van vorige week tegen Gudok, wilden we toch graag de goede lijn blijven voortzetten. En dat lukte. We begonnen meteen sterk aan de wedstrijd, vanaf de 1e minuut werd WSC goed onder druk gezet. De 1e kans volgt al in de 3e minuut. Luuk verovert de bal achterin, geeft een mooie pass op Dominique, die geeft goed, maar helaas te scherp voor. Weer een paar minuten later, een combinatie tussen Diet en Dominique, die voorzet op Moos, maar kopt net over. Zo volgen er nog een aantal kansjes, maar zonder resultaat.

In de 13e minuut een vrije trap voor ons, een 20 meter van de goal, Dominique schiet de bal in de verre hoek, maar de keeper kan de bal net met zijn vingertoppen uit de hoek tikken. Weer 5 minuten later is het Inge die haar turbo aanzet, 2 man voorbij loopt, maar helaas net voorlangs schiet. Het is nu echt wachten wanneer de goal gaat vallen…. In de 21 minuut, weer een goede voorzet van Dominique, maar nu kopt Diet net naast. Er volgen nog een paar kansen, maar de bal wil er maar niet in.

Tijdens de rust wordt er toch wel een pittig woordje gesproken naar t team, waarom zoveel kansen en geen goals. Waar is de effectiviteit? De 2e helft gaan we meteen op zoek naar de 1-0. EN na 5 minuten ligt de bal in t net. Dominique zet op rechts 3 man te kijk, geeft strak voor en Moos maakt de 1-0. Weer 5 minuten later Is het Inge met een goede voorzet, maar de bal is te scherp voor Diet. In de 15e minuut, stoomt Daan goed door vanuit achter, geeft goed voor, en Dirk maakt de 2-0.

Nu zijn we los… want weer een paar minuten later, is het Inge die op snelheid haar tegenstander voorbij loopt, maar onreglementair wordt gevloerd binnen de 16. Penalty. Moos neemt hem onhoudbaar en daar is de 3-0.   Met nog tien minuten te spelen, weer een mooie combinatie, nu via Lars naar Diet, maar Diet vergeet de bal te lobben over de keeper. Na dit moment volgens er nog een aantal kansen voor ons, maar de bal gaat er niet in. 5 minuten voor tijd krijgen we weer een penalty, maar deze wordt door Moos naast geschoten. De wedstrijd eindigt in een terechte 3-0 overwinning.

De 2e helft was veel effectiever en beter dan de 1e. Al met al een goede overwinning, de verdediging heeft 0 kansen weggegeven, het middenveld heeft gevochten voor elke bal, en de aanvallers wisten elkaar goed te vinden. Vandaag een dikke pluim aan het team, wat voor elkaar door t vuur gegaan is, ook al hadden we geen wissels. Top jongens en Inge. Volgende week uit naar het laag geklasseerde Zwaluf vfc, waar een overwinning zeker weer mogelijk moet zijn.