• Periodetitel Nemelaer 1 na puntendeling bij HVCH

20190519 HVCH-Nemelaer 1-1

Lange tijd leek Nemelaer een overwinning te gaan behalen in Heesch maar kort voor het einde werd de gelijkmaker gescoord. Omdat de concurrenten punten lieten liggen is het Nemelaer inmiddels ook “formeel” gelukt om de 3e periodetitel te behalen. Een geweldige bekroning op een zeer sterke 2e helft van de competitie! Wederom krijgt Nemelaer na de competitie de gelegenheid om te gaan strijden voor promotie naar de hoofdklasse.

De gastheer begint sterk aan de wedstrijd maar Nemelaer neemt daarna het initiatief over. Joeri Vugts wordt diep gestuurd en uiteindelijk gevloerd in het strafschopgebied. Joeri neemt de pingel zelf en knalt deze binnen. 0-1 (9). Nemelaer krijgt een paar dotten van kansen om de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Giel vd Ven knalt oog-in-oog met de doelman op de paal en Joeri weet een goede voorzet van Giel net niet binnen te schieten.

De 2e helft verloopt rommelig zonder grote kansen voor beide partijen. Uiteindelijk weet invaller vd Akker bij de 2e paal een strakke voorzet binnen te tikken. 1-1 (82). Op basis van de andere uitslagen blijkt Nemelaer niet meer in te halen op de ranglijst van de 3e periode. De 3e periodetitel is binnen. Op 30 mei start Nemelaer de nacompetitie thuis tegen de nummer 4 op de ranglijst. Door winst op SC 't Zand is Juliana’31 kampioen geworden. Zij promoveren na een jaar weer terug naar de hoofdklasse. A.s. zondag komt Brabantia op bezoek. De Eindhovenaren zijn nog niet zeker van handhaving dus er staat nog iets op het spel!