• Nemelaer 1 trekt overwinning over streep tegen sterk Alverna

20190929 Nemelaer-Alverna 3-2. Tegen titelkandidaat Alverna uit Wijchen komt Nemelaer in de 1e helft knap op voorsprong door 2 mooie doelpunten. In de 2e helft wordt het zelfs via een strafschop 3-0. De gasten scoren binnen een paar minuten 2 doelpunten waardoor het de laatste 20 minuten alsnog een spannende pot werd waarin Nemelaer uiteindelijk knap de overwinning over de streep trok.

Onder regenachtige omstandigheden speelde Nemelaer taakbewust en goed georganiseerd tegen een Alverna dat moeite had om hun kwaliteiten te tonen. Nemelaer was het meest gevaarlijk alhoewel de gasten ook af en toe gevaarlijk voor het doel kwamen. Nemelaer opent de score nadat de opkomende verdediger Daan vd Brand de bal bij Giel vd Ven deponeerde. Vanaf de rand van het strafschopgebiedĀ  soleerde Giel zich vrij voor de doelman en scoorde een schitterend doelpunt. 1-0 (31). Niet veel later wordt Giel weer gelanceerd. Hij geeft de bal perfect voor en bij de 2e paal knalt neef Geert vd Ven knap binnen. 2-0 (37).

In de 2e helft wordt meer druk van de gasten verwacht maar Nemelaer blijft rustig en de voorsprong komt zelden in gevaar. Nadat een kopbal van Wesley Diepens met de hand wordt beroerd, trapt Wouter Molenaar de strafschop binnen. 3-0 (68). Niet lang daarna krijgen de gasten weer geloof in een resultaat. Invaller Bart Schiks kopt een hoekschop knap binnen. 3-1 (71).

Niet veel later wordt zelfs de aansluitingstreffer gescoord. Bisseling neemt een voorzet knap aan en knalt uit de draai, bij de 1e paal, in de lange hoek. 3-2(75). In het spannend slot proberen de gasten de druk op te voeren terwijl Nemelaer regelmatig van zich af bijt. Uiteindelijk (na 5 min extra speeltijd) wordt de overwinning over de streep getrokken en weet Nemelaer de eerste punten van het nieuwe seizoen te behalen tegen een sterke tegenstander. Zondag gaat Nemelaer op bezoek bij de volgende titelkandidaat, svTOP in Oss. Let op; Aanvang 15:00.