• Leones en Nemelaer moeten tevreden zijn met 2-2

20190414 Leones-Nemelaer 2-2

Op het ongemakkelijke veld hadden beide teams moeite om een verzorgde pot voetbal op de mat te leggen. Logischerwijs had de gastheer daar iets minder problemen mee. Door 2 knappe doelpunten dacht Nemelaer afstand te nemen echter de thuisploeg kwam binnen 3 minuten op gelijke hoogte. Een minuut voor en 2 minuten na de pauze kwam de einduitslag tot stand. Uiteindelijk moesten beide teams tevreden zijn met de gelijke eindstand.

Vroeg in de wedstrijd werd Nemelaer al gewaarschuwd door spits De Jong die gevaarlijk werd. Kamile de Jong redt met een reflex. Wesley Diepens verlegd het spel naar Giel vd Ven. Giel dreigt en levert in bij Joeri Vugts. Joeri schiet wederom met scherp en jast de bal in de kruising vanaf 13 mtr. 0-1 (11).  Ook Leones krijgt af en toe een mogelijkheid. Cuijten schuit een bal naast het doel. Maikel Diepens kopt een bal voor het doel waar Daan vd Brand de bal van dichtbij voor het intikken heeft. Doelman Verweij weet een doelpunt te voorkomen. Na 40 min is de doelman wel gepasseerd echter Maikel kopt de bal tegen de paal. Iets later is het dan toch raak. Joeri speelt zichzelf knap vrij in het strafschopgebied en haalt de trekker over. 0-2 (44).

Door een onnodige tegentreffer maakt Nemelaer het zich moeilijk. Kamile kan een gevaarlijk schot uit een moeilijke hoek met moeite pareren en spits de Jong is er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. 1-2 (45). Kort na de pauze is Nemelaer niet alert. Dylan vd Ven ontsnapt bij een snelle uitbraak en knalt de bal knap binnen. 2-2 (47). Giel wordt gelanceerd door Joeri. Door het onvoorspelbare veld verkijkt de doelman zich en kan Giel de bal vanaf 20 mtr in het lege doel schuiven. De bal verdwijnt echter naast het doel. Na een uur kopt Stofkoper van Leones een hoekschop naast het doel. Het laatste gedeelte van de wedstrijd moet Leones met 10 man verder als Te Brake zijn 2e gele kaart ontvangt. (85). Nemelaer neemt nadrukkelijk het initiatief maar weet geen gaatje in de defensie te vinden. Nemelaer heeft in de wedstrijd regelmatig moeite gehad om grip op de thuisploeg te krijgen en weet ondanks een 0-2 voorsprong geen overwinning te behalen. De verschillen op de ranglijst tussen nr3 en 4 blijven hierdoor ook gelijk.

Op maandag, 2e Paasdag komt Prinses Irene uit Nistelrode op bezoek in Haaren.