• SCI angstgegner voor de D1 ( JO13-1)

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen SCI op t programma. Voor ons een moeilijk te kloppen tegenstander.De laatste jaren helaas niet veel punten tegen hen gehaald.

We begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, iedereen was er zich van bewust, dat het vandaag toch een keer moest lukken om na jaren van verlies en gelijke spelen tegen SCI eindelijk eens de 3 punten mee naar Haaren te nemen.

Toch begon SCI verrassend goed, en kreeg in de 2e minuut van de wedstrijd al een kans. Dit was meteen het kantelpunt in de wedstrijd , we waren wakker geschud en de ploeg begon lekker te draaien. In de 6e minuut is het een mooie aanval over 4 schijven, Lars krijgt de bal maar schiet net naast. In de 10e minuut is het Lars die een mooie voorzet aflevert aan Nino, maar helaas ook naast. In de 16e minuut is het Diet, met een grote schietkans, maar ook helaas....  We blijven het proberen en in de 26e minuut is het Moos met een mooie corner , de bal valt voor de voeten van Inge, helaas over.. Toch valt eindelijk het doelpunt waar we zo naar op zoek waren. In de 30e minuut is het Diet die met een mooie kopbal ( na een goede corner van Moos) de 0-1 maakt. In voetbaltermen hebben we de goal op een psychologisch moment gemaakt, net voor rust.

Tijdens de rust wordt er besproken om zo snel mogelijk de 0-2 te maken en daarmee de wedstrijd op slot te gooien, helaas pakt het anders uit. SCI  komt de 2e helft meteen uit de startblokken en zet ons vast op eigen helft. Tibe voorkomt meteen de kans op de 1-1, door een goede redding.  In de 5e minuur hebben we een spaarzame uitbraak waarbij het schot van Dominique geen goal opleverd. Dan is het SCI wat in de 13e minuut de gelijkmaker maakt 1-1. SCI blijft daarna op zoek naar de 2- 1 maar het hele team werkt keihard om dit te voorkomen. Dan in de 20e minuut is het Inge die na een lange rush iedereen aan de linkerkant voorbij loopt en met een mooie schuiver de 1-2 op ’t scorebord zet. Zou het dan toch.... Onze speelstijl wordt een beetje aangepast, door wat verdedigender te gaan voetballen, toch helaas is het SCI wat een paar minuten later de 2-2 maakt. In de laatste minuten van de wedstrijd blijft het een strijd tegen elkaar , zonder grote kansen.  Helaas weer niet gewonnen van SCI.

Komende zaterdag uit tegen Helvoirt om dan maar de 3 punten mee te nemen. Thuis dik gewonnen , dus moet nu ook goed komen.