• Dubbele winst Nemelaer Vrouwen 1

Een super zondag voor de meiden! Zelf Prinses Irene Vrouwen 2 verslaan met 1-6 en medeconcurrent MVC liep tegen een 3-2 nederlaag aan uit bij Boekel Sport. Het gat met runner-up MVC is daardoor 12 punten met nog 4 competitiewedstrijden voor de boeg. Echter heeft MVC 1 wedstrijd minder gespeeld.

Na een hartverwarmende rondrit door Nistelrode kwamen de meiden iets te laat aan bij het complex van Prinses Irene. De warming-up was door tijdgebrek wat korter dan normaal. Het begin van de wedstrijd verliep daardoor stroef en Nemelaer had even tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Prinses Irene startte fel en trachtte de koploper af te bluffen. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet voor de thuisploeg. Na een kwartier sloegen de meiden in twee minuten tijd genadeloos toe. Kim van Deurse gaf een prachtige lange pass op Maaike van Haaren die nuchter en droog in de 16e minuut de 0-1 aantekende. 1 minuut later wederom een mooie aanval aan Haarense zijde. De bal kwam uiteindelijk bij Tessa Verhoeven die heel slim Tessa Jussen vrij zag staan. Tessa Jussen hoefde de bal maar binnen te lopen, 0-2.

Defensief liet men de bal van de ene naar de andere kant prima lopen, maar daarbij werden regelmatig nogal wat risico’s genomen. In de 23e minuut werd Nemelaer door een persoonlijke fout daarvoor gestraft. De bal werd onderschept en keepster Manon van der Pas was kansloos op de getrapte hoge bal, 1-2. Nemelaer bleef de dominante partij en in de 32e en 38e waren er kansen voor zowel Tessa Jussen als Tessa Verhoeven na prachtige assists van Eva Nahumury. Vlak voor de rust werd de wedstrijd eigenlijk beslist! Tessa Jussen begon aan een indrukwekkende rush en solo en passeerde zeker 4 tegenstanders en de keepster, 1-3. Tijdens de rust werden de puntjes nogmaals op de bekende I gezet.

De gehele tweede helft was Nemelaer de bovenliggende partij. De felheid van Prinses Irene was mede door het voetbal van de meiden aardig geslonken. In de 49e minuut een steekpass op Tessa Verhoeven die door de keepster van Prinses Irene onbehouwen tegen de grond werd gewerkt, penalty! Maaike van Haaren schoot de strafschop droog en hard in de linkerbenedenhoek, 1-4. Rond de 60e minuut werden Jesse Vermeer en Emma van der Elzen ingebracht voor Josan Schellekens en Eva Nahumury. De twee eerstgenoemden drukten meteen hun stempel op de wedstrijd. In de 70e minuut wederom een knappe aanval aan Nemelaer zijde. Jesse Vermeer gaf de eindpass op Emma van der Elzen die na zeer lang blessureleed haar eerste doelpunt wist te scoren, 1-5. Emma was daar schijnbaar Jesse zo dankbaar voor dat ze in de 79e minuut het omgekeerde deed. De pass van Emma viel bij de tweede paal waar Jesse ‘m nog knap wist binnen te werken, 1-6. De meiden speelde de wedstrijd uit en bij de eindstand van 1-6 bleef het uiteindelijk.

Volgende week zondag 26 maart thuis tegen Nooit Gedacht om 11.30 uur.