• Nemelaer Vrouwen 1 toont veerkracht en mentaliteit

De vrouwen van Nemelaer hebben in een enerverende wedstrijd met 2-2 gelijk gespeeld tegen Nooit Gedacht Vrouwen 2 uit Geffen. Tijdens de voorbespreking werd expliciet gesteld dat het team uit Geffen qua speelsters anders samengesteld zou zijn dat in de uitwedstrijd. Het elftal van Nooit Gedacht was versterkt met speelsters die tevens in Nooit Gedacht Vrouwen 1 (1e klasser) spelen en/of gespeeld hebben. Binnen 1 minuut werd de meegegeven informatie al bevestigd! Suzan Marsman die de taak had hun prima spits te elimineren werd bij de eerste beste aanval van Nooit Gedacht geblokkeerd waardoor hun spits een perfecte voorzet bij de achterlijn kon geven. Een medespeelster van Nooit Gedacht controleerde en schoot de bal hard langs keepster Manon van der Pas, 0-1.

Nemelaer rechtte de rug en zocht daarna de aanval. In de 9e minuut had Maaike van Haaren de kans om gelijk te maken na een assist van Kim van Deurse maar helaas! De meiden lieten goed en mooi verzorgd voetbal zien maar de eindpass en afwerking bleef nog in gebreke. In de 36e minuut de tweede mogelijkheid van Nooit Gedacht. Met een schot van afstand werd keepster Manon van der Pas verrast, de hoge bal verdween over haar heen in het doel, 0-2. Vlak voor rust in de 43e minuut schoot Maaike van Haaren nog tegen de binnenkant paal. Tijdens de rust werd het systeem aangepast en zou Nemelaer vol in de aanval gaan.

Nooit Gedacht werd met de rug de verdediging in geduwd en vanaf het begin van de tweede helft was het alleen maar Nemelaer wat de klok sloeg. In de 53e minuut een hard afstandsschot van Kim van Deurse die de keepster van Nooit Gedacht nog net met de voet wist te keren. Daarna regende het mogelijkheden en kansen voor Nemelaer, maar het doelpunt wilde maar niet vallen. In de 59e minuut was er een grote kans voor Tessa Jussen maar wederom geen goal. In de 66e minuut kreeg dezelfde speelster 2 dotten van kansen achter elkaar maar het geluk ontbrak. 1 minuut later een grote kans voor Maaike van Haaren, maar onze spits haalde vandaag niet het niveau wat ze normaal wel heeft……

Langzaam bekroop het gevoel dat het vandaag wel eens niet zou gaan lukken. Ondanks dat bleven de meiden maar hameren op het doel van Nooit gedacht. Het systeem werd voor de derde keer aangepast. Defensief ging men 1 op 1 spelen en Emma van der Elzen werd als extra aanvaller gebracht. In de 72e minuut lukte het Tessa Jussen om de aansluitingstreffer te maken, 1-2. 1 minuut later had Maaike van Haaren wederom een kans op de gelijkmaker maar Nooit Gedacht hield stand. De meiden voerden de druk nog meer op en in de 85e minuut wist Jesse Vermeer op wat fortuinlijke wijze de meer dan verdiende gelijkmaker te scoren, 2-2. Bij deze eindstand bleef het en Nooit Gedacht mag eerlijk gesteld heel blij zijn met dit punt. De meiden hadden achteraf meer verdiend.

Volgende week 2 april de uitwedstrijd tegen Udi’19 om 11.00 uur. Bij winst zijn de meiden officieel kampioen van de 3e klasse!