• Nemelaer Vrouwen 1 onderuit in ware thriller!

Vandaag was het judgement day! Bij eventuele winst zou de kampioensvlag uitgehangen kunnen worden. De meiden waren echter nerveus en de wedstrijddruk daardoor hoog. Vele supporters waren aanwezig in Uden waar de wedstrijd om 11.00 uur van start ging. De meiden startten prima en zeker in het begin van de wedstrijd werd er bij vlagen goed gecombineerd. In de 11e minuut zette Kim van Deurse met een prachtpass Maaike van Haaren vrij richting doel van Udi’19. Maaike rondde goed af, 0-1.

Udi’19 was echter niet van plan om de punten zo maar kado te geven, dat werd al snel duidelijk. Vooral bij balverlies aan Haarense kant waren ze levensgevaarlijk in de omschakeling. In de 18e minuut werd op het middenveld bij Nemelaer  te gemakkelijk balverlies geleden. Udi’19 profiteerde en keepster Manon van der Pas was geslagen, 1-1.

In de 23e minuut een klasse actie van Tessa Jussen over de rechterzijde. Tessa passeerde haar tegenstander, liep door naar de achterlijn en trok de bal terug richting het zestienmetergebied waar Jesse Vermeer hard uithaalde. De keepster blokkeerde echter het harde schot. 1 minuut later kropen de meiden door het oog van de naald. Wederom schakelde Udi’19 snel om bij balverlies aan Nemelaer zijde. Het schot ging via de lat over. In de 40e minuut kreeg Jesse Vermeer een hele grote kans die rakelings naast de paal ging. Op slag van rust een rush van Eva Nahumury. Op onbehouwen wijze werd er een overtreding gemaakt op Eva in het zestienmetergebied. Maaike van Haaren schoot de terechte gegeven penalty droog binnen, 1-2.

De tweede helft was amper van start gegaan toen de arbiter uit het niets Udi’19 een kado gaf van jewelste. Een speelster van Udi’19 passeerde Nanda Vissers en Nanda raakte de speelster tegen haar scheenbeen. De speelster van Udi’19 voetbalde gewoon door, maar de scheidsrechter wees ineens naar de stip. De strafschop werd goed genomen, 2-2. Weer moesten de meiden de rug rechtten en dit gebeurde dan ook. In de 54e minuut kreeg Nemelaer een vrije trap te nemen net over de middellijn. Kim van Deurse nam deze vrije trap prima. De bal kwam bij Maaike van Haaren die haar derde doelpunt binnen schoot, 2-3.

Zes minuten later in de 60e minuut werd de wedstrijd bijna in het slot gegooid. Eva Nahumury denderde richting goal van Udi’19 maar haar bal hobbelde tergend langzaam naast het doel. Udi’19 wist echter ook van geen opgeven en het spel golfde op en neer. In de 68e minuut haalde een speelster van Udi’19 verwoestend uit. Haar harde knal spatte uiteen op de kruising van het Nemelaer doel. In de 78e minuut kende de scheidsrechter Udi’19 een omstreden vrije trap toe. De bal kwam hoog voor het doel. Keepster Manon van der Pas leek de bal te pakken maar liet hem even los. Dit was voldoende voor een speelster van Udi’19 om de bal van dichtbij binnen te trappen, 3-3. Nemelaer was hierdoor even de weg kwijt en Udi’19 profiteerde volop. 1 minuut later een steekpass aan Udense zijde en de aanvalster van Udi’19 drukte af, 4-3. In de laatste minuten van de wedstrijd gooide de meiden alles op de aanval om er maximaal nog een puntje uit te halen maar helaas. Het spelen van kampioenswedstrijden moet men leren, dit brengt toch een aparte druk met zich mee dat effect heeft op de wedstrijd.

Volgende week 9 april zijn de meiden vrij. Runner-up MVC speelt dan thuis tegen de tegenstander van vandaag Udi’19. Bij verlies van MVC is Nemelaer kampioen.

Word het 9 april niet beslist dan is de kampioenswedstrijd zondag 30 april tegen Mierlo Hout thuis om 11.30 uur.