• Nemelaer Vrouwen 1 verdiend kampioen 3e klasse!

In een zeer slechte wedstrijd hebben de vrouwen van Nemelaer op competitiedag 19 het kampioenschap in de 3e klasse F binnen gehaald. De wijze waarop dit tegen rode lantaarndrager Mierlo Hout verliep ging achteraf gezien helemaal nergens over. Schijnbaar is de kampioensdruk en het spelen van dit soort wedstrijden voor sommigen toch teveel gevraagd…….

In de 2e minuut kreeg Nemelaer al de schrik in de benen. Keepster Sanne Pijnenburg die verder prima keepte liet een bal los en deze dwarrelde over de doellijn, 0-1. De meiden rechtten direct de rug en namen het initiatief wat 1 minuut later al leidde tot de gelijkmaker. Kim van Deurse soleerde langs een paar speelsters en schoot hard binnen in de linkerbenedenhoek, 1-1. In de 6e minuut wederom een grote kans voor Maaike van Haaren. In de 8e minuut een mooie combinatie tussen Maaike van Haaren en Jesse Vermeer. Laatstgenoemde ging op de keepster van Mierlo Hout af en stiftte de 2-1 knap binnen. In de 15e minuut schoot Jesse Vermeer na een assist van Emma van der Elzen ook nog op de paal.

Nemelaer bleef aanvallen en het was wachten op nog meer doelpunten. In de 21e minuut wederom een prima assist van Emma van der Elzen op Maaike van Haaren die de 3-1 binnen schoot. Rond diezelfde tijd kregen we bericht uit Geffen dat de runner-up MVC verloren had. Nemelaer Vrouwen 1 was op dat moment officieel al kampioen. I.p.v. lekker te gaan voetballen ging het vooral defensief mis. Het centrum van de verdediging die het gehele seizoen constant was liet veel steken vallen deze wedstrijd. In de 34e minuut profiteerde Mierlo Hout hiervan, 3-2. Met deze stand werd de rust bereikt.

De eerste helft was niet van een bijster goed niveau maar vergeleken met de tweede helft nog goed. De tweede helft leek meer op flipperkastvoetbal en ging bij tijd en wijlen nergens meer over. Waarom er bij sommige meiden zoveel mentale druk is en/of is geweest blijft een raadsel? In de 51e minuut breidde de thuisploeg de score uit naar 4-2 door Tessa Jussen na een assist van Nanda Vissers. Vanaf de 59e minuut veel onnodige paniek en fouten. Dit begon in de 59e minuut met een eigen doelpunt van Bregje Vermeer dat zeker te voorkomen was geweest, 4-3. In de 68e minuut kreeg Mierlo Hout een hoekschop. Deze werd prima voorgegeven en een speelster van Mierlo Hout kon vrij eenvoudig binnen koppen, 4-4. Nemelaer bleef ondanks het slechte spel hard werken om de overwinning toch binnen te halen. Tessa Verhoeven ging er in de 76e minuut over rechts vandoor. Haar voorzet wist de keepster van Mierlo Hout niet te pareren, 5-4!

En nog was de koek niet op! In de 82e minuut wist Mierlo Hout voor de 5e keer vandaag de defensie van Nemelaer te verassen, 5-5. Het slotwoord was gelukkig voor de kampioenskandidaat. Na een mooie pass van Kim van Deurse wist Tessa Jussen die vandaag wel een ruime voldoende haalde de uiteindelijke 6-5 binnen te schieten waardoor de drie punten gepakt werden en in Haaren bleven. Na het laatste fluitsignaal kon het lang verwachte kampioensfeest dan eindelijk beginnen. Onder de aanwezigheid van een groot aantal toeschouwers werd de kampioensbeker en bijbehorende kampioensmedailles uitgereikt door een vrouwelijke KNVB-official. Ondanks het feit dat de meiden de laatste wedstrijden hun normale niveau niet haalden, zijn ze wel verdiend en overtuigd kampioen geworden van deze klasse!

Plus, het is zeer knap om na de degradatie  van vorig seizoen direct weer terug te keren naar de 2e klasse, CHAPEAU! Als trainer/coach ben ik supertrots op mijn meiden!

Volgende week de laatste competitieronde uit tegen runner-up MVC uit de Mortel.