• Nemelaer Vrouwen 1 zijn de baas in de 3e klasse!

Vandaag stond de laatste competitieronde op het programma. Tegenstander was runner-up MVC uit de Mortel. In de voorbespreking werd expliciet aangegeven dat, ondanks het kampioenschap, men zich hopelijk nog zou kunnen motiveren om een goed resultaat te behalen. MVC was thuis nog ongeslagen en heeft de nacompetitie al vastgesteld. Achteraf gezien miste de thuisploeg een paar speelsters, maar ook het grootste gedeelte van de meiden van Nemelaer hadden behoorlijk last van een tekort aan slaap in combinatie met een soort van party-syndroom.

Vanaf de allereerste minuten lieten de meiden zich niet onbetuigd en gaven hun visitekaartje heel duidelijk af. In de 4e minuut kwam de bal na een assist van Kim van Deurse pal voor de voeten van Tessa Jussen die de keepster van MVC kansloos liet, 0-1. Nemelaer liet zoals afgesproken het balbezit aan MVC en wachtte geduldig af. In de 12e minuut counterden de meiden op excellente wijze. Maaike van Haaren stuurde Tessa Verhoeven de diepte in en die liet de keepster opnieuw kansloos met een hard en bekeken schot in de linkerbenedenhoek, 0-2. De frustratie bij de thuisploeg nam alleen maar toe en MVC wist zich voetballend geen raad met de tactiek van Nemelaer. In de 29e minuut een klasse actie van Tessa Jussen. Ze werd ingespeeld, draaide weg en haalde ineens uit. De bal verdween over de verbouwereerde keepster van MVC, 0-3. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na de rust werd de wedstrijd in de 47e minuut al op slot gegooid. Emma van der Elzen wist aan de rechterzijde de opgestoomde Nanda Vissers te bereiken. Het eerste schot van Nanda werd nog gepareerd maar haar rebound ging knap binnen, 0-4. In de 59e minuut werd Emma van der Elzen door Kim van Deurse vrij de diepte ingestuurd, maar helaas wist Emma deze kans niet te verzilveren. De vermoeidheid begon bij een aantal meiden zijn tol te eisen waardoor MVC wat meer druk naar voren kon zetten. In de 79e minuut redde keepster Manon van der Pas op bekwame wijze de op dat moment enige kans van de thuisploeg. Toch wist MVC de eer nog te redden. Dit gebeurde in de 90e minuut, 1-4. De meiden hebben vandaag laten zien wie de werkelijke baas is in deze klasse. Zeker de gehele eerste helft werd MVC als een figurant te kijk gezet.

Een mooie overwinning en tevens goede afsluiting van dit seizoen. Tot ziens in de 2e klasse!