• Goede seizoensopening Vrouwen 1 in 2e klasse!

In een voor de toeschouwers zeer vermakelijke wedstrijd hebben de vrouwen 1 van Nemelaer zichzelf een goede dienst bewezen door in Leveroy de thuisploeg met 2-5 te verslaan. Gezien de eindstand is men geneigd te denken dat het vandaag gemakkelijk ging, maar niet is minder waar! Leveroy heeft een jong en prima combinerend team dat zeker nog punten gaat pakken in deze competitie! In de mistige beginminuten was Leveroy de gevaarlijkste partij. Keepster Manon van de Pas moest al snel een prima redding verrichten en ook na een buitenspeldoelpunt van Leveroy bleef de brilstand op het scorebord.

Daarna kreeg Tessa Jussen een hele grote kans in de 9e minuut. Zij passeerde de keepster maar een speelster van Leveroy redde op de doellijn. In de 18e minuut ging Nanda Vissers er aan de rechterzijde vandoor. Haar pass bereikte Kim van Deurse die de bal net langs de paal schoot. 1 minuut later kroop Nemelaer door het oog van de naald. Na een prima aanval van Leveroy belandde de bal tegen de lat. Daarna namen de meiden uit Haaren het initiatief al snel over en regende het kansen. In de 26e minuut ging Tessa Jussen er wederom over de rechterzijde vandoor. De keepster van Leveroy werd bijna verrast door de prima voorzet van Tessa. In de 30e minuut soleerde Kim van Deurse in het strafschopgebied. Uiteindelijk schoot ze in vrije positie de bal in het zijnet. In de 33e minuut werd er een overtreding begaan op diezelfde Kim van Deurse net buiten het zestienmetergebied. Bregje Vermeer schoot de directe vrije trap geweldig binnen, 0-1.

1 minuut later het grootste spektakel van deze enerverende wedstrijd. Kim van Deurse schoot van ongeveer vanaf de middellijn de bal ineens op doel. De keepster van Leveroy tikte de bal zeer deskundig uit de kruising. Nemelaer ging onverdroten voort en dat betaalde zich uit! In de 40e minuut nam Kim van Deurse een hoekschop. Door de consternatie voor het doel kwam de bal voor de voeten van Lieke Verhagen die daar wel raad mee wist, 0-2.

Op slag van rust combineerden de meiden prima op het middenveld. Met een crosspass wist Maaike van Haaren Tessa Jussen te bereiken. Die passeerde de keepster en schoot deze keer wel binnen, 0-3.Na de rust werd de wedstrijd al snel in het slot gegooid. Maaike van Haaren werd aangespeeld vlak buiten het strafschopgebied. Maaike speelde zich knap vrij en schoot droog binnen in de linkerbenedenhoek, 0-4. Daarna zakte het spel aan weerszijden wat in. Leveroy gaf de moed echter niet op en probeerde de stand draaglijker te maken. Dat lukte in de 68e minuut door een geweldig genomen vrije trap, 1-4. In de 78e minuut verloor Nemelaer defensief naïef de bal waardoor de thuisploeg wederom kon scoren, 2-4.

Het laatste gedeelte van de wedstrijd was echter voor het bezoekende team uit Haaren. In de 80e minuut schoot na een prima aanval Tessa Jussen op de paal en de rebound werd door Kim van Deurse hard op de lat geschoten. In de 90e minuut stopte de keepster van Leveroy nog een van dichtbij hard schot van Jesse Vermeer. Het slotakkoord was voor de prima spelende Tessa Jussen. Al dribbelend ging ze richting zestienmeter waar ze een 1-2tje maakte met Eva Nahumury. Tessa rondde vervolgens knap af, 2-5.

Alle lof en complimenten voor de meiden!

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Festilent om 11.30 uur.