• Verlies, tijdens de 1e competitiewedstrijd van de JO15-1

Vandaag stond dan eindelijk de 1e competitie wedstrijd op t programma, uit tegen SC ’t Zand.  We konden heerlijk uitslapen want de wedstrijd begon pas om  14.30…

De wedstrijd begon, en we werden meteen onder druk gezet door de tegenstander. In de 4e minuut de eerste kans voor ’t Zand, en een paar minuten later weer een ( schot in het zijnet).  We kunnen geen vuist maken, verliezen de duels op inzet, en ook fysiek. De tegenstander blijft voetballen en krijgt op een meter of 25 van de goal een vrije trap. Bal wordt in een keer op goal geschoten, en gaat met hulp van onze keeper helaas de lijn over.  1-0.  Meteen daarna blijft ’t Zand doorgaan met aanvallen. Wij komen er maar spaarzaam uit.  Dan ist het in de 21 minuut weer raak. Wederom een goede actie van de sneller buitenspeler van de tegenstander, en de bal kan daarna makkelijk ingetikt worden. 2-0.

Vanaf dit moment gaan wij iets beter spelen, en komen vaker op de helft van de tegenstander.  We krijgen een corner, waar helaas weinig uit komt.  In de 33 e minuut krijgen we een mooie kans, Moos speelt zich vrij en schiet, helaas beland te bal in de handen van de keeper.

Tijdens de rust, hoeft er weinig gezegd te worden, alle spelers weten heel goed wat er niet goed gaat, en hoe t wel zou moeten.

We beginnen de 2e helft stukken beter, gaan duels winnen, spelen meer op de helft van de tegenstander. Na een minuut of 10  is het Daan die een vrije trap neemt op eigen helft, en passt naar de al doorgelopen Dirk. Dirk maakt de 1-2 met een mooie schuiver.   ’t Zand is even de weg kwijt. Nu is het tijd voor ons o door te drukken.  Langzamerhand krijgt t Zand weer wat meer grip. Maar het resulteert niet in kansen. Gaande weg de 2e helft blijven we goed druk zetten met beter voetbal, helaas is het toch weer  ’t Zand wat 3-1 maakt.  Na deze goal golft het spel op en neer, maar verdere doelpunten blijven uit.

Volgend weekend thuis tegen WSC waar we dan maar de 3 punten moeten pakken.