• Nemelaer Vrouwen 1 doen zichzelf tekort!

De vrouwen van Nemelaer hebben zich tegen tegenstander Festilent uit het plaatsje Zeeland vergeten te belonen. I.p.v. de drie punten in eigen huis te houden kregen de meiden in de slotseconden van de wedstrijd het bekende deksel op de neus!

Nemelaer startte op zich goed en geconcentreerd aan de wedstrijd maar het niveau van vorige week werd jammer genoeg niet behaald. Daarvoor speelden teveel meiden vandaag ver onder hun niveau. In de 8e minuut kreeg Tessa Jussen een kopbal mogelijkheid na een hoekschop van Kim van Deurse. In de 21e minuut een prima schot van diezelfde Kim van Deurse na een goed lopende combinatie. 1 minuut later wederom een kopbal van Tessa Jussen na een prima lopende aanval over links via Marissa Heijmans. In de 24e minuut de verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Na een corner van Kim van Deurse kon de in zijn geheel vrij staande Maaike van Haaren simpel binnen schieten, 1-0.

Na dat doelpunt werd er bij vlagen slordig en naïef gevoetbald. In de 32e minuut verspeelde Eva Nahumury op onnodige en kinderlijke wijze de bal. Die fout werd glashard afgestraft, 1-1. In de 35e minuut kreeg Emma van der Elzen nog een aardige kans maar helaas. In de 42e minuut was er een afstandsschot van Tessa Jussen, maar dit kon de keepster van Festilent niet verontrusten. Op slag van rust in de 45e minuut wederom een hoekschop voor Nemelaer. Kim van Deurse nam ‘m en op bijna identieke wijze aan het eerste doelpunt wist nu Tessa Jussen de 2-1 te maken. De tweede helft was amper aan de gang toen Kim van Deurse in de 55e minuut een hele grote mogelijkheid kreeg om de wedstrijd te beslissen. Na een prima dribbel schoot ze in goede positie echter rakelings naast. 1 minuut later liet de keepster van Festilent de bal los wat bijna uitmondde in een doelpunt. Dit was het na nog twee afstandsschoten van Kim van Deurse wel wat de tweede helft betreft.

De meiden gingen echt voor het derde doelpunt, maar die wilde maar niet vallen. En in het voetbal loop je dan toch een bepaald risico. Festilent kreeg in de tweede helft nog een grote mogelijkheid middels een directe vrije trap, echter ging deze huizenhoog over. De tegenstander bleef knokken voor meer en in de slotseconden wisten ze dit voor elkaar te krijgen. Nemelaer verzuimde de bal rond te spelen en in bezit te houden waardoor Festilent opportunistisch de aanval zocht. Een speelster van hen kwam  in balbezit en schoot de bal over de uitgegleden Manon van der Pas heen, 2-2. Erg zuur voor de meiden, maar ook dit is voetbal!

Volgende week de uitwedstrijd tegen Rood Wit’ 62 om 11.00 uur.