• Onnodige kleine nederlaag Nemelaer Vrouwen 1

In een slechte wedstrijd van twee kanten zijn de vrouwen van Nemelaer tegen een kleine 1-0, maar achteraf onnodige nederlaag aangelopen. Rood Wit’62 was vorig seizoen 2e geworden in deze klasse en behaalde zelfs de nacompetitie voor eventuele promotie. Een echte test dus om te kijken waar we als team momenteel staan.

In de 3e minuut al een fout van keepster Manon van der Pas waardoor de meiden razendsnel met 1-0 achter stonden. Manon heeft zich echter prima hersteld van deze misstap en keepte vervolgens een goede wedstrijd! De wedstrijd zelf ontaardde vervolgens in een soort van fysieke vechtwedstrijd i.p.v. een voetbalwedstrijd. Rood Wit’62 hanteerde veel de lange bal van achteruit maar ook bij het team uit Helmond verliep de passing niet optimaal. De meiden probeerden vanuit de organisatie te blijven voetballen maar vooral de dragende speelsters bij Nemelaer bleven vandaag ver onder hun normale niveau. In de 39e minuut kreeg Tessa Jussen misschien wel de grootste kans na een pass van Kim van Deurse. Voor de keepster van Rood Wit’62 kon Tessa de trekker helaas niet overhalen.

De tweede helft werd er aan weerszijden niet beter gevoetbald. Rood Wit’62 had echter aanvallend meer initiatief dan Nemelaer dat wachtte op sporadische tegenaanvallen. In de 68e minuut waren er 2 uitstekende reddingen van keepster Manon van der Pas die daarmee belette dat de score werd uitgebreid. Naarmate de wedstrijd tegen het einde liep werd de thuisploeg zenuwachtiger. Dit kwam doordat Nemelaer 1 op1 ging spelen en va banque. In de 82e minuut viel bijna de gelijkmaker, maar het schot van Kim van Deurse spatte uiteen op de lat. 1 minuut later kon Maaike van Haaren aanleggen net buiten het zestienmetergebied, echter liet zij deze kans onbenut door het niet te doen. In de 88e minuut kwam Maaike van Haaren net een teenlengte tekort na een diagonale pass van Kim van Deurse. Zo trok de thuisploeg de overwinning over de streep. Jammer voor de meiden maar er had zeker meer in gezeten.

Volgende week om 11.30 uur thuis tegen de huidige koploper OJC Rosmalen.