• Prima spel Nemelaer Vrouwen 1, maar geen punten!

In een goede en zeer vermakelijke wedstrijd van hoog niveau hebben de vrouwen van Nemelaer met 3-4 verloren van OJC Rosmalen. De meiden hadden achteraf zeker een punt verdiend, maar hier aan ten grondslag ligt bij vlagen een tekort aan concentratie en dominant verdedigen. Natuurlijk spreekt het voor zich dat als aan weerszijden geen fouten gemaakt worden de wedstrijd in 0-0 zou eindigen. Maar de doelpunten van OJC Rosmalen werden achteraf geanalyseerd erg gemakkelijk weggegeven.

Het begin van de wedstrijd was absoluut voor het team uit Rosmalen die dit seizoen kampioensaspiraties hebben. Met het nodige geluk bleef de brilstand op het bord, maar voor hetzelfde geld hadden de meiden de eerste 10 minuten al tegen een onoverbrugbare achterstand kunnen oplopen. Het leek wel of sommige meiden er vanaf het begin nog niet bij waren. Na die periode ging het spel gelijk op en kreeg ook Nemelaer wat kansen. In de 28e minuut werd een aanvaller van OJC onderuit gehaald in het zestienmetergebied door Lieke Verhagen. De penalty werd onberispelijk binnen geschoten, 0-1. 1 minuut later stond het echter al weer gelijk! Na een prima combinatie van de meiden rondde Emma van der Elsen knap af, 1-1.

In die fase was Nemelaer het gevaarlijkste wat uitmondde in een 2-1 voorsprong in de 41e minuut. Een vrije trap genomen door Kim van Deurse werd leep genomen en Tessa Jussen controleerde voor het doel en schoot beheerst binnen. In de 43e minuut en 44e minuut gaf Nemelaer de wedstrijd in 1 minuut uit handen. Concentratieverlies en defensief niet adequaat ingrijpen lag hieraan ten grondslag. De 2-2 viel uit een hoekschop voor OJC waar niet goed genoeg werd ingegrepen. Bij de 2-3 werd linksback Marissa Heijmans verrast door de prima steekpass.

Na de rust pakte Nemelaer direct het initiatief en OJC moest terug de verdediging in. In de 51e minuut een fantastisch doelpunt en dus de gelijkmaker van Nemelaer. Kim van Deurse nam de corner en Tessa Jussen kopte hoog  op springend de bal de kruising in 3-3. Twee minuten later denderde woman of the match Nanda Vissers door over rechts. Na een 1-2tje met Eva Nahumury schoot ze rakelings over. In de 62e minuut kon OJC Rosmalen na hartelust combineren. Opnieuw verzuimden de meiden hard in te grijpen en de 3-4 was geboren. Nemelaer ging in de slotminuten 1 op 1 spelen om nog een punt binnen te slepen. De grootste kans was er na een prima individuele actie van Kim van Deurse, maar haar schot werd geëlimineerd door de keepster van OJC. Op slag van het eindsignaal legde Nanda Vissers de bal op de rand van het zestienmetergebied terug op Eva Nahumury, maar haar harde schot ging over. Erg jammer, zeker omdat de meiden terug kunnen zien op een uitstekende wedstrijd. Nu nog leren de wedstrijden over de streep trekken en de daarbij behorende punten.

Volgende week zondag 221017 zijn we vrij!