• Vlijmense boys een maatje te groot voor de Jo15-1

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen koploper Vlijmense boys. De statistieken wezen uit dat de tegenstander uit Vlijmen zowat elke wedstrijd met dubbele cijfers wint. Oppassen dus…

We begonnen in onze vertrouwde 4-4-2 opstelling, en wisten dat we alleen een kans hadden als we er allemaal voor 110% stonden, en de voetballers geen meter ruimte zouden geven. Meteen na de aftrap beginnen we goed en in de 1e minuut is het Diederik die na een pass van Moos de 1-0 kan maken, maar helaas.  Vlijmense boys schrikt wakker en zet de turbo aan.  Er volgen een aantal kleine kansjes. We kunnen goed tegenstand bieden, toch is het de tegenstander die in de 16e minuut de     0-1 maakt.  We laten de koppies niet hangen, en gaan zelf ook weer wat beter spelen. Nu is het een uitbraak van ons, waarbij Diederuk de bal net te scherp voorgeeft waardoor Moos er net niet bij kan. Een minuut later is er knullig balverlies van ons op het middenveld , en na 3 seconden ligt de bal weer in  het netje, 0-2.   In de 28e minuut een vrije trap voor ons aan de buitenkant van het strafschopgebied, Martijn neemt hem, maar schiet helaas net over. Meteen daarna weer een uitbraak en daar is de 0-3…  Met deze stand gaan we rusten.  We weten wat we de 2e helft moeten gaan doen, anders wordt de uitslag misschien wel heel groot.

We beginnen de 2e helft stukken beter, en we krijgen wat kansjes, Inge breekt door op rechts, maar kan helaas geen goede voorzet afleveren. We krijgen het betere van het spel, beginnen het voetbal te spelen waar we goed in zijn ( balletje het werk laten doen, en lekker tikken), dit resulteert ook in een doelpunt. In de 15e minuut is het Diederik die de 1-3 maakt. Nu doorgaan…    Meteen na de aftrap gaat het al fout..  de spitsen van Vlijmen zijn sneller dan dat wij zijn, en binnen 2 minuten staat het al weer 1-5.  Vlijmen blijft goed voetbal spelen, zijn heel fysiek ( mag ook, als je bijna allemaal 2ejaars in je team hebt, en wij bijna alleen 1ejaars). Dan in de 20e minuut uitbraak van Vijmen,  de spits valt met een hele mooie Schwalbe naar mijn mening, maar toch is het een strafschop.  Gerechtigheid, want de penaltynemer schiet 2 mtr. langs.  Toch is het maar een minuut later, dat Vlijmen weer een doelpunt maakt, de 1-6.  De Turbo bij de tegenstander gaat nog verder open , en binnen een paar minuten wordt het zelfs nog  1-7, en 1-8…. Pff.  Dan krijgen wij nog een hele goede kans, maar Moos, raakt de bal te slap en de 2-8 blijft uit.  Het laatste wapenfeit is weer voor de tegenstander, die de 1-9 maakt.

Vandaag was een dag om snel te vergeten. Vlijmen niet een maar twee maatjes te groot.  Dit team hoort denk ik een klasse hoger thuis.. Volgende week uit naar Jong Brabant, wat onderaan staat. Dan gaan we daar de 3 punten maar ophalen..  Toch staan we na dit verlies nog steeds op een mooie 4e plaats in de competitie.