• Wederom verlies onfortuinlijk Nemelaer Vrouwen 1

De vrouwen van Nemelaer hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door met 3-2 te verliezen in Overloon. Achteraf gezien was deze nederlaag onnodig. Het geluk ontbrak en jammer genoeg had onze jonge keepster Manon van der Pas een off-day wat zonder meer invloed heeft gehad op de eindstand.

In het begin van de wedstrijd golfde het spel op en neer en was Nemelaer het team wat de beste kansen creëerde. In de 17e minuut passte Tessa Jussen richting Maaike van Haaren. Zij kapte haar tegenstander knap uit en schoot droog en hard binnen in de linkerbenedenhoek, 0-1. Twee minuten later was er een aanval van SSS’18. Die eindigde met een op het oog ongevaarlijke hoge bal die richting doel ging. Keepster Manon van der Pas had schijnbaar last van de zon en liet de bal daardoor los die in het doel belandde, 1-1.

Vanaf dat moment dicteerde SSS’18 het spel en moest Nemelaer terug de verdediging in. In de 25e minuut een grote open kans voor de thuisploeg, maar deze werd gemist. Nemelaer stelde daar weinig tegenover op een afstandsschot na van Tessa Jussen. In de 38e minuut kwam SSS’18 fortuinlijk aan de leiding. Een houdbaar schot werd niet goed genoeg gepareerd door keepster Manon van der Pas waardoor de bal simpel ingetikt kon worden, 2-1. Twee minuten later kroop Nemelaer door het oog van de naald omdat de bal de paal raakte.

Tijdens de rust werd het een en ander positioneel omgegooid. Vanaf de eerste minuut van de tweede helft waren het de meiden die het spel dominant dicteerden. SSS’ 18 had weinig meer in te brengen en werd op eigen helft de verdediging ingedrukt. In de 49e minuut was er aan de linkerkant een korte combinatie tussen Marissa Heijmans en Bregje Vermeer. Laatstgenoemde gaf de bal hoog voor het doel, waarna Tessa Jussen knap de 2-2 binnen kopte. 1 minuut later werd Kim van Deurse met een steekpass de diepte ingestuurd. Jammer genoeg kon Kim de trekker niet overhalen in het duel met de keepster van SSS’18.

In de 54e minuut was er een scrimmage voor het doel van SSS’18. Marissa Heijmans raakte als laatste de paal. Het zat de meiden ook niet mee om het duel te beslissen. In de 69e minuut was er de enige aanval van de thuisploeg in de gehele tweede helft. Ook bij dit op het oog ongevaarlijke schot zag onze keepster Manon er niet goed uit en de los gelaten bal kon opnieuw eenvoudig binnen getikt worden, 3-2. Een zeer zure en harde les voor Manon, maar kop op meid hier wordt je alleen maar beter van!

Nemelaer ging daarna op zoek naar het op zijn minst eventueel verdiende punt vandaag. In de 75e minuut kopte Suzan Marsman hard over na een hoekschop van Kim van Deurse. De meiden bleven pompen op het doel van SSS’18 maar het mocht helaas niet baten. De meiden kregen nog twee aardige kansen middels Nanda Vissers en 2x Tessa Jussen maar helaas. Een zure en onnodige nederlaag, maar wel met dominant en uitstekend voetbal.

Nu nog de laatste stap nemen door de wedstrijden wel winnend af te sluiten, dat is het enige wat er nog aan ontbreekt!

Volgende week de thuiswedstrijd tegen HVCH om 11.30 uur.