• Mooie pot en 3 punten voor de JO15-1 uit bij Jong Brabant

Na de hele grote nederlaag tegen Vlijmense Boys vorige week, werd het vandaag weer tijd om 3 punten te halen. Zeker omdat we een halve competitie hebben, en daardoor als we bij de bovenste 5 eindigen, doorgaan naar de  “ kampioenspoule”.

We hielden vast aan onze vertrouwde 4-4-2 opstelling, en gingen vol goede moet het veld op, lang geleden trouwens dat we op “echt gras” speelden. Meteen vanaf de aftrap hebben we de overhand, in de 3e en 4e minuut zijn het Martijn en Mark, die schoten op doel lossen maar zonder resultaat.  In de 10e minuut is het Inge , die haar befaamde turbo aanzet op links, goed doorgaat en fysiek haar mannetje staat, geeft mooi voor, en het is Martijn die de 0-1 maakt.  Daarna golft het spel op en neer zonder veel kansen voor beide teams. In de 20e minuut is het Jong Brabant dat na een goede aanval een grote kans krijgt, Tibe pakt de bal 1 op 1 met de tegenstander goed weg, de bal komt weer bij de tegenstander in de voeten, maar nu is het Luuk die net op tijd de bal voor de doellijn weg kan werken. Een aantal minuten later, weer Jong Brabant, nu met een afstandsschot wat gelukkig op de lat terecht komt.  We gaan rusten, allen wetende dat deze marge niet genoeg zal zijn om de 3 punten mee te nemen naar Haaren.

In de 2e helft is het meteen Jong-Brabant die scoren, als was het een twijfelgeval, onze grensrechter wist zeker dat t buitenspel was, echter werd zijn vlagsignaal genegeerd door de scheidsrechter 1-1. Een paar minuten later, krijgen wij via Martijn een kans, maar er volgt geen goal. Weer een paar minuten later  is het Diederik, die zich mooi vrijspeelt in de 16, en geeft Moos de bal, die moet uit de draai schieten, maar helaas komt de bal in de handjes  van de keeper van Jong-Brabant. In de 15e minuut een hele mooie aanval van ons, Diederik  verovert de bal op t middenveld, passt door naar Dominique, die de bal doorpasst naar Moos, en daar is de bevrijdende 1-2  We krijgen de overhand en dringen nu met grote regelmaat de tegenstander terug op eigen helft. De 1-3 hangt in de lucht…  In de 18e minuut is het Dominique die op rechts zich vrij speelt, en de bal op doel schiet, helaas, net naast. Weer 2 minuten later, kansje voor Martijn, weer geen goal.  Dan een paar minuten later is het Jong Brabant met een spaarzame aanval, de aanvaller wil op doel schieten, maar Daan raakt  met een mooie sliding net de bal nog, zodat ie net langs de goal gaat. Pfff.

Met nog 10 minuten te spelen, weer een uitbraak van Jong-Brabant, en nu beland de bal op de paal…  Toch is het een paar minuten later Dominique  die de 1-3 maakt,  Jong Brabant speelt de bal niet goed terug, Dominique is sneller dan de keeper en verdediger, en maakt zo de goal.  Op basis van de 2e helft een hele terechte overwinning.  Zeker op de manier hoe het hele team de gehele wedstrijd heeft laten zien hoe als ploeg te moeten voetballen. Maakt niet uit wie de voorzetten geeft of de goals maakt, dit kan alleen als t hele team zich voor 100% geeft. Top gedaan.  Komende zaterdag uit tegen koploper Zwaluw VFC, die afgelopen zaterdag toch hun eerste nederlaag opgelopen hebben. Wie weet….  Voorlopig staan we mooi 3e op de ranglijst.