• Nemelaer Vrouwen 1 ontbeert geluk!

In deze 2e klasse zijn alle teams erg aan elkaar gewaagd! Voetbal is mede een spel van momenten waarin men ook wel eens geluk mag/moet hebben. Vandaag was HVCH uit Heesch de tegenstander. De eerste helft was vanaf de kant bezien meer een slag op het middenveld waarbij wederzijds weinige kansen gecreëerd werden. Nemelaer en HVCH hielden elkaar goed in evenwicht.

In de 16e minuut was er een vrije trap voor de bezoekers. Keepster Manon van der Pas redde bekwaam. Het spel golfde op en neer en zoals gezegd waren de mogelijkheden schaars. Alle in het strafschopgebied gebrachte hoge ballen door Nemelaer werden defensief bijna allemaal weg gekopt door de verdediging van HVCH. In de 39e minuut kreeg HVCH een penalty toegekend. Vanaf de zijkant kon niet geoordeeld worden of de “ pingel “  terecht was. De penalty werd echter hoog over geschoten en de meiden kwamen hiermee goed weg. In de 43e minuut viel Nemelaer wederom aan. Uit de daarna ontstane scrimmage was Tessa Jussen het leepst en het snelste en ze tikte de bal in het doel , 1-0.

Na de rust werd het spel aan Nemelaerzijde beter en beter. In de 47e minuut was er een redelijk grote kans voor Tessa Jussen maar helaas. In de 51e minuut lette de verdediging van Nemelaer even niet op. Een speelster van HVCH kapte een paar speelsters uit maar haar schot werd in twee keren bekwaam te niet gedaan door keepster Manon van der Pas. De thuisploeg zette aan en wilde koste wat kost de drie punten binnen halen. Echter ontbrak het nodige geluk om het duel te beslissen. In de 76e minuut zette Kim van Deurse met een lange bal Eva Nahumury voor het doel, maar ook deze kon niet afgemaakt worden. In de 84e minuut weer een teleurstelling voor de meiden. De derde kans voor HVCH. Met een zondagsschot die de kruising in ging wist HVCH de gelijkmaker te maken, 1-1.

De meiden knokten voor wat ze waard waren en wilden als nog die winnende treffer maken. In de 87e minuut kon Tessa Jussen bij een uitbraak jammer genoeg Eva Nahumury net niet bereiken. 1 minuut later de allergrootste mogelijkheid op de verdiende winnende treffer. Kim van Deurse nam een prima hoekschop. De bal ging over de keepster heen van HVCH en Tessa Jussen had de bal voor het intikken. Echter kwam de bal via een tegenstander precies in de handen van de keepster van HVCH…… In de slotfase hadden wederom Tessa Jussen en Lieke Verhagen nog grote kansen om te scoren, maar het nodige geluk ontbrak.

Wederom hebben de meiden een prima en zeer vermakelijke wedstrijd gespeeld, maar de teleurstelling was natuurlijk groot omdat verzuimd werd om de driepunter binnen te halen. Kop op meiden, uiteindelijk gaat het een keertje lukken!

Volgende week uit naar OVCS in Sittard om 12.30 uur.