• Knap gelijkspel Nemelaer Vrouwen 1

    Vandaag speelden de vrouwen van Nemelaer de verre uitwedstrijd tegen OVCS uit Sittard. Dit team stond voor aanvang van deze wedstrijd op een keurige 3e plaats op de ranglijst. Het tactisch plan was vooraf duidelijk doorgesproken als mede de verwachting hoe de thuisploeg zou gaan starten. In de praktijk kwam dit bij aanvang van de wedstrijd ook heel duidelijk naar voren. OVCS zocht direct de aanval en trachtte Nemelaer snel te verrassen. Echter stond de defensie vandaag als een huis met de grootste uitblinker in het doel, keepster Manon van der Pas. Zij was vandaag goud waard voor Nemelaer!

    In de 18e minuut kwam een aanvaller van OVCS vrij voor Manon maar in twee keren wist zij die open kans onschadelijk te maken. In de 24e minuut een schot van OVCS dat hard langs het doel suisde. In de 35e minuut haalde Nanda Vissers een speelster onderuit in het zestienmetergebied, penalty. Keepster Manon van der Pas tikte de ingeschoten lage bal knap uit de linkerbenedenhoek. Nemelaer had aanvallend nog weinig in te brengen op een paar speldenprikken na. Op slag van rust stopte Manon van der Pas nog een afstandsschot van OVCS.

    De gehele tweede helft was een veldslag op het middenveld met aan weerszijden erg weinig kansen. Defensief werd er door beide partijen clean gevoetbald. Het aanzien van de wedstrijd werd er niet beter op mede omdat de arbiter erg  ongeïnteresseerd en warrig floot voor beide partijen. Nemelaer kreeg nog twee aardige mogelijkheden. Kim van Deurse schoot met een afstandsschot net over en na een prima rush van Isa Pijnenburg ontstond er nog enig gevaar. De wedstrijd bloedde nadien dood en de brilstand bleef uiteindelijk op het scorebord staan. Gezien nogal wat afwezigen een prima resultaat van de meiden.

    Volgende week thuis tegen Beerse Boys om 12.00 uur.