• Winst voor de JO15-1  tegen Gilze

Afgelopen zaterdag hadden we thuis de kans om onze blamage van vorige week uit tegen Zwaluw weg te poetsen.  Winst was hoe dan ook noodzakelijk om bij de bovenste 5 in de poule te blijven staan.

Toch beginnen we niet scherp aan de wedstrijd, en Gilze begint beter. In de 4e minuut al een kans voor Gilze, schieten gelukkig net naast. Gilze blijft aandringen en krijgt een 5-tal corners op rij. Gelukkig voor ons komt er weinig uit.  In de 12e minuut de eerste grote kans voor on.  Mark passt op Inge, die goed doorzet op rechts, de bal passt op Diederik, maar die raakt de bal niet goed, en schiet naast. Een paar minuten later een vrije trap voor Gilze, de bal wordt achter de verdediging gelegd , speler van Gilze is er als de kippen bij, maar Tibe kan redden en tikt naast.  In de 23e minuut is het Mark die aan de rechterkant doorbreekt, echter de keeper van Gilze doet goed werk, en gooit zich voor de bal. 2 minuten voor rust, weer een kans voor ons. Diederik passt op Mark, die daarna met een mooie schuiver de 1-0  op t scorebord zet. We gaan rusten meet een minimale marge..

De 2e helft komen we beter uit de startblokken, tikken gaat beter, dit resulteert in een mooie actie. Er wordt een overtreding gemaakt op dik 20 meter van de goal. Mark gaat achter de bal staan, en schiet de bal onhoudbaar tegen het net. Bam de bevrijdende 2-0 is daar. We blijven lekker voetballen en zetten Gilze zwaar onder druk. In de 9e minuut is het weer Mark, nu met een pass op Dominique, die schiet helaas net naast.  Toch een aantal minuten verder is het Gilze wat via een klutsbal de 1-2  maakt. Wordt het weer spannend..  Meteen na de aftrap een mooie actie van ons die resulteert in een hoekschop. Dominique neemt de corner, bal komt bij Inge die meteen schiet, de bal wordt van de doellijn gehaald. Weer een paar minuten later een mooie pegel van Mark, maar spat op de lat uiteen.  Daarna gaat het spel alle kanten in, zonder noemenswaardige kansen aan beide zijdes.

In de 24e minuut weer een corner voor ons, Mark legt de bal panklaar op t hoofd van Lars, en daar is de 3-1.  Meteen nadat Gilze aftrapt veroveren we de bal, Dominique gaat door naar de goals, maar schiet helaas tegen de buitenkant van de paal. Weer een paar minuten later is het voorstopper Luuk, die zijn tegenstander met een schijnbeweging het nakijken geeft, doorloopt en de bal passt naar Moos, die helaas net naast schiet. Met nog een paar minuten te gaan de volgende kans voor ons, Serve, speelt zich na een mooie actie vrij in t strafschopgebied, schiet, maar de keeper redt in de korte hoek.  In de 35 e minuut volgt dan toch nog de goal voor Gilze 2-3.  Meteen na de aftrap, wordt er door de goed fluitende Johan afgefloten.  De eerste helft was gelijk opgaand, op basis van de 2e helft hebben we verdient gewonnen.  Komende zaterdag vriendschappelijk thuis tegen de blauw met witten aan de andere kant van de snelweg (Helvoirt).