• Top 4 notering voor de JO15-1 na gelijkspel tegen BVV

Afgelopen zaterdag speelden we op een wit veld, met een buitentemperatuur van ver beneden tropisch niveau onze laatste competitiewedstrijd tegen BVV. Doel was om thuis te winnen zodat we een plaats bij de top 5 zouden behouden, om daarmee in een zwaardere voorjaarscompetitie te komen.

Echter begon de wedstrijd zo niet. Het was BVV dat meteen de overhand nam, en ons onder druk zette. In de 2e minuut een schot op goal van BVV, net naast. Weer n paar minuten verder weer n grote kans, die gelukkig tot corner wordt verwerkt.  In de 6e minuut een schot van BVV, maar Tibe redt op fraaie wijze. Gelukkig nog 0-0 maar we staan met onze rug tegen de muur. Het zo goed tikken wat we kunnen lukt niet,  ballen komen niet goed aan, we kunnen de bal amper 5 seconden in de ploeg houden.. Na een minuut of 10 komen we wat beter in het spel, we weten elkaar in t veld weer beter te vinden, helaas volgen er weinig kansen, ook BVV krijgt er gelukkig geen. De wedstrijd speelt zich nu af op t middenveld.  Eindelijk in de 25e minuut een grote kans voor ons, helaas raakt Diederik de lat. Weer n minuut later is het Inge die goed doorgaat op rechts, voorgeeft, maar Diederik schiet net naast.  5 minuten voor tijd is het BVV die die 0-1 maakt, naar geklungel in onze defensie. We laten onze koppies niet hangen, en blijven zoeken naar een opening in de defensie van BVV. En dat lukt, op links is het Dominique die goed doorgaat, de bal vanaf de achterlijn teruglegt op de meegelopen Mark, die beheerst de 1-1 scoort. In de laatste minuut is het weer BVV met een grote kans, echter is het weer Tibe die goed redt.   Rust……

Tijdens de rust worden er een aantal frisse krachten ingebracht, en vinder er wat verschuivingen van posities plaats. Doel is nog steeds winnend af te lopen. We beginnen de 2e helft zoals we de eerste gestopt zijn, zetten BVV goed onder druk  en hebben duidelijk het betere van het spel. Na een minuut of tien de eerste grote kans van de 2e helft. Diederik gaat goed door, maar schiet naast.  We hebben duidelijk het betere van het spel. Er volgen een aantal corners, die door Dominique genomen worden, hij neemt ze zelfs zo goed, dat hij de laatste corner bijna bij de 2e paal binnenschiet. Helaas raakt hij de paal. Daarna weer n aanval voor ons, de bal komt wederom op de lat, in de rebound is heet Moos die de bal over het doel schiet ipv erin.  Geluk hebben we vandaag helaas niet. Dan in de 30e minuut is het Mark, die zich fysiek door de defensie worstelt, maar de keeper van BVV redt goed.  In de laatste minuten gebeurd er echter niet veel meer, behalve dan dat een speler van BVV geel krijgt.  Kort daarop een vrije trap voor ons, een BVV speler schiet expres de bal uit woede weg, waardoor hij door de overigens goed fluitende Johan een gele kaart krijgt. Meteen daarop krijgt dezelfde speler rood, dit omdat hij de scheidsrechter uitscheldt met woorden die niet uit de mond van een 13 jarige  horen te komen…  De laatste minuut speelt BVV meet 9 man, maar wij kunnen hier verder geen voordeel uithalen.

De wedstrijd eindigt in 1-1, met zeker in de 2e helft een veel beter spelend Nemelaer wat misschien wel een overwinning verdient had.  Doordat  ’t Zand verliest, eindigen we op een mooie 4e plaats in de najaar competitie. Wat voor ons betekend, dat we in de voorjaars competitie in een “zwaardere poule” terecht gaan komen.  Aan het begin van het seizoen hadden we als doel gesteld een plaats bij de 1e 6 zou mooi zijn. Als je dan 4e wordt heb je het toch goed gedaan. Complimenten aan alle spelers van ons team die bijgedragen hebben aan dit goede resultaat. Top allemaal.