• Knappe uitzege Nemelaer Vrouwen 1

De vrouwen van Nemelaer hebben zichzelf een goede dienst bewezen door uit met 1-3 te winnen van de nummer drie van de competitie OJC Rosmalen. In de bespreking was expliciet aangegeven wat te verwachten bij het begin van de wedstrijd. OJC had iets recht te zetten na de onverwachte nederlaag vorige week in Middelbeers. De meiden lieten in eerste instantie de opbouw liggen bij OJC maar begonnen overtuigd en fel aan de wedstrijd.

Na twee minuten al kreeg Llina Pijnenburg een goede mogelijkheid maar meer dan een hoekschop haalde ze niet uit de situatie. Die corner werd genomen en de afgeslagen bal kwam via een paar speelsters bij Marissa Heijmans. Die bereikte met haar pass de vrijstaande Eva Nahumury die deze buitenkans knap verzilverde, 0-1.

Met de stevige wind in de rug bleef Nemelaer het beste van het spel hebben en de bal zelf was een onvoorspelbaar projectiel geworden daardoor. In de 15e minuut kreeg Kim van Deurse de bal op linksvoor in bezit. Bijna iedereen had het idee dat er een voorzet/schot zou komen, maar Kim punterde de bal hard tegen de lat. Twee minuten later kregen de meiden een directe vrije trap te nemen op zo’n 25 meter van het doel. Kim van Deurse nam hem in enen en wederom ketste de bal terug van de lat. Nemelaer bleef de aanval zoeken en het had zeker de gehele eerste helft het beste van het spel. De thuisploeg creëerde wel mogelijkheden maar tot echte hele grote kansen leidde dit niet, zeker omdat keepster Manon van der Pas haar “ vrouwtje” stond in het doel.

In de 22e minuut liep Josan Schellekens slim weg van de verdediging van OJC. Haar voorzet bereikte jammer genoeg geen medespeelster. In de 28e minuut kregen de meiden de zoveelste hoekschop te verwerken. Kim van Deurse draaide net als vorig jaar de bal ineens in de lange hoek, 0-2. Met deze stand werd de rust bereikt.

Tijdens de rust werd aangegeven wat men kon verwachten nu met de straffe wind tegen. De tweede helft was amper begonnen of het mooiste doelpunt van vandaag viel voor Nemelaer. Kim van Deurse kreeg de bal in de 48e minuut ingespeeld op het middenveld. Van zeker 30/35 meter schoot Kim uit stand hard op goal. De bal vloog precies net onder de lat in het doel voorbij de verbouwereerde keepster van OJC, 0-3.

OJC zocht vervolgens met de wind in de rug opportunistisch de aanval om zo de aansluitingstreffer te maken. Tot echt hele grote kansen leidde dit echter niet omdat de meiden soms met kunst- en vliegwerk de aanvallen elimineerden. In de 59e minuut vond de thuisploeg dan toch de aansluitingstreffer. Een schot van afstand ketste terug via onderkant lat en met het hoofd werd het doelpunt alsnog gemaakt, 1-3. De meiden werkten hard en trokken als collectief de verdiende zege over de streep. Als trainer/coach ben ik zeer trots op mijn meiden, ze hebben het prima gedaan!

Volgende week thuis tegen Rood Wit’62 om 11.30 uur.