• 3 punten voor de JO15-1

Ja eindelijk was het weer zover , na  3,5  maand mochten we weer eens een officiële wedstrijd spelen, thuis tegen Jong-Brabant. In de najaars-competitie hier ook van gewonnen, dus een overwinning zou ook nu mogelijk moeten zijn.

Het is al meteen in de 1e minuut van de wedstrijd, dat Mark, een mooie pass geeft op rechtsbuiten Dominique, echter komt de voorzet van Dominique niet bij onze aanvallers terecht. We blijven meteen goed druk zetten , en in de 3e minuut een corner. De bal  komt op t hoofd van Diederik, maar die kopt naast. Vanaf dit moment wordt Jong Brabant beter, en na wat geklungel in onze defensie, is het Jong Brabant wat de 0-1 tegen de touwen schiet.  Het spel golft op en neer, zonder al te veel kansen,  het spreekwoordelijke “slag op t middenveld” . Toch krijgt Jong Brabant wel een 10-tal corners in korte tijd, gelukkig zonder goed resultaat.  In de 15e minuut is het Luuk die als verdediger de bal afpakt van de snelle spits van Jong Brabant, zich vrij speelt, en de bal over alles en iedereen over 30 mtr in de voeten van Mark passt die met een mooie schuiver langs de keeper de 1-1 maakt.  Na een minuut of 10 vrije trap voor Jong Brabant op een gevaarlijke plek net buiten ons 16 mtr gebied. Gelukkig komt de bal terecht in de handen van Tibe. Dan in de 30e minuut is het Lars met een mooie actie, omspeelt 2 tegenstanders , maar loopt helaas te ver naar de zijkant waardoor hij niet goed meer kan afronden.

In de 2e helft starten we meteen weer goed.  Luuk verovert weer de bal aan de rechterkant van het veld, passt nu met een crossval op linksbuiten Dominique, die gaat de  een –twee aan met Moos, en Moos maakt beheerst de 2-1.  Er gebeurt na dit moment weinig, geen kansen meer voor beide teams.. in de 18e minuut, komt Jong Brabant gevaarlijk opzetten, de speler lost een schot, gelukkig net over. Daarna krijgen wij weer t betere van het spel. In de 21e minuut corner van Dominique, precies op t hoofd van Lars, maar hij raakt de bal niet helemaal goed.  In de 25e minuut een vrije trap van Mark, die via een rara stuit op de lat terecht komt.  Het blijft spannend.. Dan in de allerlaatste minuut een hele grote kans voor Jong Brabant, maar gelukkig is het Tibe die redt.

Een degelijke overwinning, tegen een goed spelende tegenstander. De eerste 3 punten zijn binnen. Nu op naar volgende week , Nevelo een tegenstander  die onbekend is, maar blijkbaar wel een goed team heeft.