• Nemelaer Vrouwen 1 toont twee gezichten!

Donderdag 5 april werd om 20.00 uur de afgelaste wedstrijd ingehaald bij FC Cranendonck te Soerendonk. De meiden wisten vooraf wat te doen. Het verschil op de ranglijst was vooraf gaande aan deze wedstrijd 7 punten in het voordeel van Nemelaer. FC Cranendonck kreeg de eerste helft een paar grote kansen mede door onnodig balverlies op het middenveld. Keepster Manon van der Pas wist het team echter in de wedstrijd te houden door deze kansen bekwaam te elimineren. Tot aan de 63e minuut was er voor Nemelaer niets aan de hand. De meiden bepaalden de wedstrijd maar moesten op hun hoede zijn voor de gevaarlijke counters van FC Cranendonck. In de 63e minuut kreeg Isa Pijnenburg een hele grote kans om de score te openen maar helaas! De counter die daarop volgde was wel raak maar voor FC Cranendonck, 1-0.

Na die achterstand viel alles als een pudding uit elkaar. I.p.v. de meegegeven taken uit te voeren werd het tegenovergestelde gedaan. FC Cranendonck profiteerde optimaal en liep in de 67e minuut door een prima genomen vrije trap uit naar 2-0. In de 74e minuut en 88e minuut strooide de thuisploeg nog meer zout in de wond door de 3-0 en 4-0 aan te tekenen. Voor hetzelfde geld was de score nog groter geworden maar dit bleef de meiden nog bespaard. De deceptie was groot maar het team heeft dit aan zichzelf te wijten.

Drie dagen later, zondag 8 april was er wederom een uitwedstrijd tegen Festilent uit het plaatsje Zeeland. Nemelaer begon de wedstrijd prima maar werd in de 14e minuut verrast door het thuisteam. In het strafschopgebied werd niet adequaat genoeg ingegrepen en een speelster van Festilent haalde uit en trof doel in de lange hoek, 1-0. Vanaf dat moment bepaalde Nemelaer de wedstrijd volledig. Er werd goed gespeeld vanuit de organisatie en het balletje ging goed rond. In de 26e minuut trof Kim van Deurse na een hard schot de lat. Twee minuten later een hoekschop voor Nemelaer door Kim van Deurse. De bal kwam voor het doel en uit de scrimmage  wist Josan Schellekens het beslissende tikje te geven, 1-1.

Drie minuten later een prima actie van Kim van Deurse en goede afronding, 1-2. In de 35e minuut zette Tessa Jussen met een prima steekpass Kim van Deurse alleen voor de keepster, maar ze miste jammer genoeg. De meiden konden terug zien op een uitstekende eerste helft. Enige minpuntje was dat de meiden zichzelf niet genoeg beloond hebben.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder tot de 53e minuut. Suzan Marsman bracht in vrije positie Nanda Vissers in de problemen door een onnauwkeurige pass te geven aan haar. De counter was dodelijk, 2-2 en zeker niet nodig! De wedstrijd kon vervolgens alle kanten op. In de 63e minuut een kopbal van Festilent op de lat. In de 69e minuut een kopbal van Suzan Marsman net naast het doel. In de 73e minuut een grote kans voor Tessa Jussen en de 76e minuut een schot van Nanda Vissers op de lat. Het bekende kwartje viel uiteindelijk aan de kant van Festilent. In de 79e minuut kregen ze een vrije trap en uit de rebound werd de 3-2 aangetekend. Nemelaer ging achterin 1 op 1 spelen maar werd in de 85e minuut verrast door weer een counter, 4-2.

De eindstand had net zo goed andersom kunnen zijn, maar de meiden zitten nu eenmaal in de hoek waar de klappen vallen. Volgende week zondag 15 april de thuiswedstrijd tegen Leveroy om 11.30 uur.