• Vlijmense boys een maatje te groot voor de JO15-1

Nadat we in de najaarscompetitie dik verloren hadden van Vlijmense Boys, mochten we afgelopen zaterdag weer tegen hen spelen. Nu in Vlijmen.  Toch waren we er met z’n alen van overtuigd dat het deze keer beter moest  en kon.   Met het goede gevoel van de 0-0 tegen ( kampioenskandidaat) Nevelo betraden we t veld.

We speelden in een 5-3-2 opstelling om met een mannetje extra te kunnen verdedigen.  Doel was om zo lang mogelijk de 0 te kunnen houden. En dan zelf eventueel uit een uitbraak te kunnen scoren. Deze hoop duurde helaas maar 5 minuten, toen was het al 1-0.  In de 10e minuut weer een kans van Vlijmen, gelukkig schiet de speler naast. Dan in de 15e minuut een uitbraak van ons, Julius gaat alleen op de keeper af, wil de bal met een lobje over hem heen schieten, maar raakt de bal verkeerd.  Daarna weer Vlijmen, de nummer 14 slalomt 5 spelers van ons voorbij, maar gelukkig volgt hieruit geen grote kans. In de 18e minuut is het Inge die goed doorgaat op links, en een corner versierd. Er volgt een goede corner van Dominique, er volgt wat gerommel voor de goal, maar helaas de keeper van Vlijmen kan net op tijd de bal voor de voeten van een speler van ons wegpakken.  Meteen daarna een uitbraak van Vlijmen, de rechtsbuiten levert een mooie voorzet af, maar Tibe pakt goed. Er is nog steeds hoop voor ons op een goed resultaat.  In de 28e minuut weer een kans, gelukkig schiet de spits van Vlijmen naast.  Dan toch valt een paar minuten voor de rust de 2-0. Mooie voorzet, die goed ingekopt wordt.

Tijdens de rust is iedereen er zich van bewust dat er kansen voor ons liggen, mede doordat we er als team staan, er wordt geknokt voor iedere bal.

We komen de 2e helft goed uit de start blokken, meteen een kans voor Mark, maar schiet helaas naast.  Vanaf dit moment schiet Vlijmen wakker en krijgt een aantal kansen. Dit resulteert in de 6e minuut in een goal, 3-0.  Vlijmen blijft aandringen, maar door onze solide verdediging van vandaag komen ze er niet doorheen.  Wel krijgen ze een aantal corners die gelukkig geen gevaar opleveren. In de 19e minuut een kans voor ons, Timo krijgt de bal, maar schiet naast.  Vlijmen blijft azen op de 4e goal, maar we houden stand.  In de 28e minuut weer een grote kans voor ons, maar helaas de bal vliegt naast.  Dan geeft Vlijmen in de laatste minuten nog even gas.  31e minuut schot op de lat.  In de 33e minuut valt dan toch de 4-0, en een minuut later de 5-0.  Een wat geflatteerde uitslag.  Vlijmen was beter, maar had het ook met tijden moeilijk tegen ons.

Na een 3-tal wedstrijden tegen kampioenskandidaten ( Boxtel, Nevelo, Vlijmen) is het nu tijd om te focussen tegen de andere meer gelijkwaardigere tegenstanders die gaan volgen. Met de inzet die we de laatste wedstrijden getoond hebben moet dat goed komen.