• Gelijkspel Nemelaer Vrouwen 1

De vrouwen van Nemelaer hebben zich hersteld van de pijnlijke nederlagen de afgelopen weken en een punt gehaald in de uitwedstrijd tegen Beerse Boys.

De eerste helft was gelijkwaardig en de thuisploeg had daarin het meeste initiatief. Echter leidde dit niet tot super grote kansen. Verdedigend stonden de meiden goed en de paar kansen voor Beerse Boys werden door Nemelaer zelf soms ingeleid. Nemelaer deelde af en toe wat speldenprikken uit, maar echt gevaarlijk werden ze niet tot aan de 42e minuut.

Door slecht uit verdedigen van Beerse Boys werd de bal te zacht terug gespeeld op hun keepster. Jarige job Jesse Vermeer had zichzelf een mooi cadeau kunnen geven, maar helaas!

Na de rust drong Beerse Boys meer aan maar ook Nemelaer liet zich gelden. In de 60e minuut werd de bal onnodig verspeeld door Nemelaer. Beerse Boys was snel in de omschakeling en de 1-0 werd binnen geschoten. In de 65e minuut schoot Kim van Deurse van zeker 30 meter op doel. De bal ketste hard via de lat terug het veld in. In de 76e minuut stoomde Maaike van Haaren op en schoot ook van zeker 30 meter op doel.

Deze bal ging er geweldig in, 1-1 en zeker verdiend op dat moment.Drie minuten later kreeg de thuisploeg een hoekschop. De bal werd verlengd naar de tweede paal en vanuit de ontstane scrimmage kwam Beerse Boys op 2-1. De meiden bleven vervolgens als team knokken om resultaat te behalen.

Door de ontstane ruimte kreeg Beerse Boys nog twee hele grote kansen, maar keepster Manon van der Pas hield Nemelaer in de wedstrijd door deze mogelijkheden te ontmantelen. Op slag van het eindsignaal  kreeg Kim van Deurse het op haar heupen.Van opnieuw zo’n 30 meter van het doel schoot ze de bal keihard de kruising in, 2-2. Direct na dit doelpunt floot de arbiter af.

Een goede stap in de richting qua collectief maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer!