• Nemelaer vrouwen 1 grijpt laatste strohalm!

De vrouwen 1 van Nemelaer hebben de laatste strohalm met beide handen gegrepen om toch nog de nacompetitie te ontlopen. In de thuiswedstrijd tegen OVCS uit Sittard werd met 2-1 gewonnen. De eerste helft was van Haarense kant gezien niet al te best. De meiden liepen verdedigend achteruit i.p.v. vooruit te verdedigen waardoor de bezoekers aanvallend gezien in een 4-2-4 formatie te werk konden gaan.

Omdat het veld lang en de ruimtes te groot werden kon OVCS naar hartelust de aanval zoeken. Echt tot hele grote kansen leidde dit echter niet. Het was Nemelaer zelf die de bezoekers aan de voorsprong hielpen. In de 26e minuut was er defensief in het centrum een misverstand. De spits van OVCS was hier dankbaar voor en de 0-1 lag in het netje! Aanvallend waren de meiden de eerste helft onmachtig omdat ballen voorin niet konden worden vast gehouden zodat aansluiting niet lukte.

Na omzettingen en instructies begonnen de meiden de tweede helft heel wat beter. Door het nu wel vooruit verdedigen kwam er meer en meer druk op de achterhoede van OVCS te staan. De meiden kregen langzamerhand meer grip op de wedstrijd mede ook omdat er goed gevoetbald werd. In de 73e minuut kwam Nemelaer wat gelukkig aan de 1-1. Isa Pijnenburg gaf vanaf rechts een voorzet. De keepster van OVCS werd echter verrast doordat de bal met tegeneffect zo het doel indraaide. Rond de 80e minuut had Nemelaer ook het geluk aan haar zijde. Na een hoekschop schoot een speelster van OVCS in kansrijke positie tegen een eigen speelster aan. In de 85e minuut weer een aanval over rechts van Nemelaer. De voorzet van Yvette Pijnenburg was formidabel. De pass ging hoog voor doel over de keepster van OVCS heen waar Jesse Vermeer alleen maar het beslissende tikje hoefde te geven, 2-1.

De meiden trokken de wedstrijd vervolgens over de meet en op basis van de tweede helft niet meer dan verdiend! Dinsdagavond 15 mei om 20.15 uur is er de inhaalwedstrijd tegen Rood Wit’62 uit Helmond.