• Nemelaer vrouwen 1 in slotminuten onderuit!

In een zeer vermakelijke en spectaculaire wedstrijd hebben de vrouwen 1 van Nemelaer de inhaalwedstrijd tegen Rood Wit’62 uit Helmond met 1-3 verloren.

De wedstrijd begon zoals verwacht met aan weerszijden veel strijd. Vanuit Haarense kant gezien leek de eerste helft een kopie van de wedstrijd van afgelopen zondag. Ondanks dat in de bespreking expliciet was aangegeven vooruit te verdedigen viel Nemelaer bij vlagen weer terug op haar oude fouten, namelijk met velen terug uitlopen en zich daardoor in de verdediging laten drukken. Buiten een paar mogelijkheden voor de goed voetballende ploeg uit Helmond hield de thuisploeg echter wel stand. Vlak voor rust werd er defensief verkeerd in gepasst. Die fout werd genadeloos afgestraft door Rood Wit’62, 0-1.

Een paar minuten later was er een directe vrije trap voor de thuisploeg. De draaibal van Bregje Vermeer werd door de keepster van Rood Wit’62 prima over de lat getikt. Direct na de rust drong het team uit Helmond gelijk aan met een schot dat maar net doel miste. Daarna ontspon zich een gevecht met aan weerszijden hele grote kansen. In de 50e minuut werd Tessa Jussen over rechts gelanceerd. Tessa kon op de keepster aflopen maar haar schot werd gepareerd.

Uit de hoekschop die hierna genomen werd ontstond een scrimmage voor doel, maar op een paar meter van dat doel wist Tessa Jussen de bal er niet in te krijgen maar erover! Nemelaer moest achterin op haar hoede blijven voor de gevaarlijke aanvallers van Rood Wit’ 62. Extra vermelding daarbij dat keepster Manon van der Pas met een aantal spectaculaire reddingen Nemelaer in de wedstrijd hield.In de 77e minuut werd de thuisploeg alsnog beloond.

Uit wederom een corner wist Robin Voets de trekker over te halen, 1-1. Vanaf dat moment had de wedstrijd alle kanten uit gekund zowel voor Rood Wit’62 als voor Nemelaer. In de 83e minuut ging Kim van Deurse er over de rechterkant vandoor. Haar prima voorzet bereikte net niet Maaike van Haaren. Het bleef een open wedstrijd van twee kanten en het was wachten welke kant het kwartje zou gaan vallen. Na weer een paar formidabele momenten van keepster Manon van der Pas werd de thuisploeg alsnog in de slotminuten gefopt!

In de 89e minuut werd er defensief  naïef en niet fel genoeg ingegrepen waardoor de bezoekers gemakkelijk een voorzet konden afleveren die net bij de tweede paal werd afgerond, 1-2. De meiden knakten mentaal en kregen twee minuten later in de 91e minuut ook nog de 1-3 om de oren.

Zondag 20 mei de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven AV om 12.00 uur.