De vrouwen 1 van Nemelaer zullen het nieuwe seizoen 2018/2019 wederom aanwezig zijn in de 2e klasse. De definitieve ontknoping was echter te bizar voor woorden, dit had niemand kunnen bedenken. Voor aanvang van deze laatste competitiewedstrijd zag de stand er als volgt uit:

9e Leveroy / 19-20 punten
    10e Nemelaer / 19-19 punten
    11e Fc Cranendonck / 19-11 punten (nacompetitie)
    12e Nuenen / 19-0 punten (gedegradeerd).

De meiden waren van te voren goed geïnstrueerd hoe te spelen en wat er van iedereen verwacht werd. Vanaf het begin had Nemelaer het initiatief en zeker het beste van het spel. Defensief stond het vandaag als een huis en achteraf bezien werden de bezoekers uit Soerendonk geen 1 mogelijkheid geboden op een paar hoekschoppen na.

Nemelaer wilde de score openen maar het zat qua geluk ook niet mee. In de 21e minuut schoot Kim van Deurse uit een direct te nemen vrije trap tegen de deklat. De meiden bleven de combinatie zoeken en dat werd vlak voor rust beloond. Kim van Deurse wilde in eerste instantie aanleggen voor een diepe pass maar speelde leep Eva Nahumury aan. Eva denderde richting doel en schoot van afstand de bal binnen, 1-0.

Tijdens de rust werd aangegeven om het spel op deze wijze voort te zetten en te proberen de score uit te breiden. In de 57e minuut kreeg Eva Nahumury na een afgeslagen aanval de bal in de voeten. Eva demarreerde en schoot knap binnen in de linker beneden hoek, 2-0. Op dat moment knakte FC Cranendonck en het was wachten op……

In de 65e minuut wederom een aanval van de meiden die leek te eindigen met een schot op de paal van Jesse Vermeer. Echter was Nanda Vissers heel attent en schoot de rebound lekker binnen, 3-0. De meiden raakten in de 72e minuut nog de lat en het slotakkoord was voor Maaike van Haaren die na een geweldige pass van Kim van Deurse knap binnen kopte, 4-0.

De meiden hadden gedaan wat ze moesten doen en nu was het wachten. De eerste uitslag was negatief. Leveroy had uit gewonnen van Rood Wit’ 62 met 0-3. Ook de tweede uitslag hielp de meiden niet, OVCS speelde met 3-3 gelijk tegen FC Eindhoven. Het kwam dus op de laatste wedstrijd aan tussen SSS’ 18 en Festilent.

Na veel spanning bleek laatstgenoemde met 4-1 verloren te hebben wat betekent dat Festilent de nacompetitie in mag. De meiden zijn dus uiteindelijk 9e geworden, een hele knappe prestatie gezien de krappe selectie door uitvallers en geblesseerden.

Tot slot namen Bregje Vermeer, Yvonne van Baest en Emma vd Elsen afscheid van het voetbal.

Bedankt voor de mooie jaren!!!! Tot seizoen 2018/2019.