• Knappe overwinning Nemelaer vrouwen 1

De vrouwen van Nemelaer hebben een mooie en verdiende zege behaald op de kampioen van de 2e klasse G. Door die overwinning zal op de laatste speeldag pas bepaald worden of de meiden wel/niet de nacompetitie ingaan. Vanaf het begin van de wedstrijd namen de meiden het initiatief en trachten kansen te creëren voor het doel van Fc Eindhoven av. Defensief stond het prima vandaag en de thuisploeg uit Eindhoven kwam niet verder dan een paar speldenprikken.

In de 23e minuut viel Nemelaer weer aan. De afgeslagen bal werd ruim buiten het zestienmetergebied door Tessa Jussen technisch zo knap aangenomen dat ze daarna direct een schot kon afleveren. De keepster van Fc Eindhoven av werd compleet verrast door het afstandsschot dat bij de tweede paal de kruising in vloog, 0-1.

Nemelaer bleef goed voetballen maar had het geluk niet aan haar zijde. In de 42e minuut zette Maaike van Haaren Jesse Vermeer vrij voor doel. Jesse schoot de bal jammer genoeg in de handen van de keepster van Fc Eindhoven av. In de tweede helft trachtte Fc Eindhoven av door omzettingen toch nog de wedstrijd te keren.

Het drong aan en in de 69e minuut kregen ze een hele grote kans. In de 75e minuut een hoekschop voor de thuisploeg die knap teniet werd gedaan door keepster Manon van der Pas. Ook Nemelaer voerde tactisch wijzigingen door om de krappe voorsprong over de meet te krijgen. Na keihard werken en zwoegen in de inmiddels behoorlijke temperatuur lukte dit ook.

Een groot compliment naar keepster Manon van der Pas en debutante Sophie Willemen die beiden een hoog niveau haalden.

A.s. zondag de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen FC Cranendonck om 11.30 uur.