• JO15-1 CUPFIGHTERS!

Maandagavond 22-10  stond de 2e ronde van de beker op t programma. Thuis tegen EMK ( Nuenen) JO15-1.

We beginnen meteen fel aan de wedstrijd, en hebben het betere van het spel.  Na 5 minuten krijgen we al een vrije trap. Moos neemt de bal met gevoel, en het is Julius die de bal over de keeper kopt, en de 1-0 op t scorebord zet.  We blijven druk zetten, en weer een minuut later is het al 2-0, weer door Julius, het lijkt er al snel op dat het een makkelijke avond gaat worden voor ons.  EMK komt maar spaarzaam over de middellijn, en als het al lukt, dan staat onze verdediging z’n mannetje, en helpt de aanval om zeep. In de 12e minuut is het de keeper die een meter buiten zijn strafschopgebied hands maakt. Vrije trap voor ons.  Moos neemt de bal, en schiet hem keurig in de hoek 3-0. We blijven zoeken naar de 4-0 om de wedstrijd definitief op slot te gooien.  Kansen komen er genoeg, echter geen goals. 10 minuten voor tijd krijgt een speler van EMK een gele kaart, en moeten ze 10 minuten met 10 spelers verder.  Daarna volgt er een super mooie aanval van ons , combinatie tussen Moos en Dominique , Dominique zet goot door, legt terug op Julius, maar zijn schot wordt gepakt door de zeer goed keepende goalie van EMK.  Toch heeft EMK nog een spaarzame aanval, de spits lost een hard schot, Lars kan hem niet houden, en in 2e instantie scoort de rechtsbuiten de 3-1.   We gaan rusten.

Tijdens de rust wordt er benadrukt, dat we snel de 4-1 moeten maken, om zo definitief te zijn van de overwinning.  EMK begint goed aan de 2e helft, zet meer druk, maar creëert weinig goede kansen. In de 4e minuut wordt Julius in stelling gebracht, hij lobt de bal over de keeper, de bal lijkt het doel in te gaan, maar stuitert over de lat.  EMK blijft aanvallen, en wij komen even niet toe aan ons eigen spelletje. Ze worden steeds gevaarlijker.. met nog 20 minuten te spelen, valt daar toch ineens een doelpunt 3-2 !  Het wordt nu echt een bekerwedstrijd..  Complimenten trouwens voor het hele team, ook al is het 3-2 geworden, we blijven geloven in onze eigen kansen, en raakten niet in paniek. Met nog 12 minuten te spelen, breekt Dominique goed door op rechts, geeft voor op Moos, die helaas naast schiet. Na een voorzet van EMK, komt de spits in botsing met invalkeeper Lars, en valt hard met zijn hoofd op de grond.  Lars kan niet verder en veldspeler Bart moet nu gaan keepen. EMK ruikt nu bloed en gaan volle bak op de aanval om de 3-3 te maken.  Helaas is dat sprookje zo over. Met nog 5 minuten te voetballen, is het Dirk die met een mooi schot  de bal over de keeper plaatst en de 4-2 maakt.  Weer 2 minuten later is het Dominique, die met een mooi schot ( aangeraakt door de tegenstander) de keeper verschalkt, BAM  5-2.  Het beker sprookje voor de JO15-1 duurt nog even voort.

Complimenten vandaag voor het hele team.  Gewonnen op individuele klasse en vechtlust. Als we zo blijven spelen, zou het nog wel eens een heel mooi seizoen kunnen gaan worden.