• 3 zwaarbevochten punten voor de JO15-1

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de koploper Audacia JO15-1 op t programma.  Maar ja met een ronde verder in de beker, en de goede training van afgelopen donderdag zat de spirit er goed in bij ons team. Van de nr2 hebben we ook al gewonnen, waarom vandaag niet.

De wedstrijd start goed voor ons, na 5 minuten al een corner, die door Dominique genomen wordt, maar helaas door Moos wordt over gekopt. Vanaf dit moment gaat t spel op en neer, en wordt Audacia steeds sterker.  In de 11e minuut is het onze reserve keeper Lars die een bal goed pakt, na een schot van de rechtsbuiten van Audacia.  Een paar minuten later is het weer Lars die zijn doel schoon houdt.  Audacia blijft druk zetten en wij komen niet aan voetballen toe, gelukkig komen er weinig kansen, het is meer een “slag “op het middenveld. Dan in de 25e minuut een mooie aanval van ons, Moos en Dirk combineren goed, en het is Dirk die met een bekeken schot de 1-0 binnen schiet.  Vanaf nu wordt het voor ons alleen maar beter, 2 minuten later is het Inge die goed doorzet op links, een goede voorzet aflevert aan Dominique, hij maakt de 2-0.  Toch is het Audacia die vlak voor tijd de aansluitingstreffer maakt 2-1.  Mooie stand om te gaan rusten.  Toch zullen we moeten blijven concentreren, want Audacia laat het hier niet bij zitten, is een hele goede voetballende ploeg.

In de 2e helft krijgen we na 6 minuten al meteen een goede kans Diederik gaat alleen op de goal af en wordt onreglementair tegengehouden door een verdediger van Audacia. Geel en 10 minuten naar de kant. Audacia moet met 10 spelers verder.  Een paar minuten is het weer Diederik die een aanval opzet, de bal op Bart speelt, en hij schiet tegen de buitenkant van de paal.  Audacia schrikt wakker, zet een goede aanval op, maar de speler schiet gelukkig ( voor ons) net naast.  Na dit voorval gebeurd er eigenlijk niet meer zo veel, behalve dat we met een extra verdediger gaan voetballen om de marge vast te houden.  In de 25e minuut eindelijk weer een goede aanval van ons, wat resulteert in een penalty.  Moos neemt hem , en maakt beheerst de 3-1.  Daarna weer een kans voor ons Vince gaat goed door, maar schiet net naast.  Audacia gaat nog vol door, en wil de aansluitingstreffer maken, ze krijgen nog een mega kans, maar de bal beland in t zijnet.

Weer 3 punten ….   Komende zaterdag uit naar Zigo, wat op de ranglijst evenveel punten heeft dan ons. Bij een overwinning blijven we in de race om t kampioenschap.