• Nemelaer Vrouwen 1 vergeet zichzelf te belonen!

In een fysieke soms harde wedstrijd hebben de vrouwen 1 van Nemelaer een prima wedstrijd gespeeld, echter bleven ze met lege handen achter. Het gevoel achteraf was dubbel, de meiden kunnen terug zien op een uitstekende wedstrijd maar het geluk ontbrak eveneens vandaag. Nog steeds zijn er 7 geblesseerden/afwezigen en vandaag moesten Yvette Pijnenburg en Robin Voets vanuit vrouwen 2 aansluiten om het elftal compleet te krijgen.

De onzekerheid zat ‘m in het begin van de wedstrijd in het defensieve gedeelte waar de communicatie niet goed zat. Dit werd door OVCS in de 6e minuut al afgestraft! Het schot was keepster Manon van der Pas te machtig, 0-1. Daarna was het veldspel van de meiden beter dan de bezoekers. In de 18e minuut liet de keepster van OVCS de bal los na een voorzet. Yvette Pijnenburg reageerde alert en kaatste de bal terug op Tessa Jussen die met een lob de verdiende 1-1 binnen schoot. In de 26e minuut kregen de meiden een directe vrije trap toegekend. Kim van Deurse schoot de bal echte hard in de muur en OVCS kwam door de afgeslagen bal in balbezit en counterde razendsnel en dodelijk, 1-2. Op dat moment zeker niet verdiend maar wel de realiteit. In de 46e minuut wederom een vrije trap die dit maal door Eva Nahumury goed genomen werd, maar het geluk ontbrak in deze!

Na de rust werd de tactiek aangepast en OVCS beperkte zich door het verdedigen van de voorsprong. Nemelaer bleef de aanval zoeken met goed combinatiespel maar had geen voetbalgogme en geluk genoeg om dit af te maken. Eva Nahumury was er nog het dichtste bij. Haar schot in de 58e minuut raakt de lat. De meiden kregen nog volop mogelijkheden maar OVCS hield de pot dicht. Uiteindelijk trokken de bezoekers de onverdiende zege over de meet. Uiteindelijk zal het bekende kwartje de goede kant gaan uitvallen.

Volgende week de uitwedstrijd tegen SVC2000 in Roermond om 11.00 uur.