• Duur puntverlies voor de JO15-1

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen Dongen op t programma, een tegenstander die lager dan ons op de ranglijst stond. Maar dat wil niets zeggen….

We begonnen de wedstrijd meteen goed, in de 1e minuut is het meteen Bart die goed doorzet , maar zijn actie strand bij de 1e paal. Weer een minuut later is het Moos, die op goal schiet, maar de keeper redt goed.  In de 5e minuut een vrije trap van Dominique, de bal beland voor de voeten van Daan, maar die schiet te zacht.  Vanaf dit moment gaat de wedstrijd een beetje kantelen.  In de 11e minuut ( 1e keer dat Dongen over de middellijn komt)   is het meteen raak voor Dongen. Een voorzet beland bij de 2e paal en daar is de 0-1.  We komen niet meer goed in ons spel, passjes gaan verkeerd, balverlies is er te vaak.. Toch krijgen we in de 20e minuut een vrije trap. Wordt met gevoel door Moos genomen, en Dirk kopt beheerst de 1-1 tegen de touwen. Helaas lukt het niet om na de aansluitingstreffer nog een volgende te maken…. Het spel golft de rest van de 1e helft op en neer, maar er gebeurt niet veel meer.

Tijdens de rust weet eigenlijk iedereen wel te vertellen wat er niet goed gaat, dus wat er ook beter moet in de 2e helft. Het spel wordt tactisch omgezet, door Ruben te laten keepen, en keeper Lars te laten voetballen.

In de 2e helft duurt het even voordat we op gang komen, in de 4e minuut krijgen we een corner, die uiteindelijk voor de voeten van Inge komt, maar zij schiet helaas over.  2 minuten later is het een speler van Dongen die na een overtreding geel krijgt en tien minuten maag gaan zitten in de dug-out. Kans voor ons…  Een paar minuten later een goede combinatie tussen Dirk en Dominique , de laatste schiet echt goed op goal, maar de keeper redt geweldig.  Vanaf dit moment is het meer werkvoetbal , dan mooi voetbal.  Geen kansen aan beide zijdes…  In de 23e minuut een goede aanval van Dongen, gelukkig wordt er net naast geschoten.  In de 26e minuut is het Dominique met een geweldige vrije trap, die maar ternauwernood door de keeper over getikt kan worden.

Helaas eindigt de wedstrijd in een teleurstellend gelijkspel… Helemaal nu koploper en “concurrent” Audacia ook gelijkgespeeld had. We blijven in de race voor een goede notering op de ranglijst, echter zal er dan wel beter gevoetbald moeten worden dan afgelopen zaterdag. Komende zaterdag uit naar Oirschot-Vooruit.