• Zwaarbevochten overwinning voor de JO15-1, uit Bij Oirschot Vooruit

Afgelopen zaterdag speelden we uit tegen de groen-witten uit Oirschot. Op papier een tegenstander waar winnen mogelijk moest zijn, gezien de stand op de ranglijst. Echter Oirschot heeft in de competitie nog weinig goals tegen gehad dus niets is zeker.

Oirschot schiet als een komeet uit de startblokken en zet ons meteen goed onder druk. In de 2e minuut krijgt Oirschot al een hele grote kans op de 1-0, maar gelukkig voor ons gebeurd dat niet. Na een paar minuten krijgen we een corner, Dominique neemt hem,  speelt de bal op Daan, maar die schiet over. Meteen daarna volgende kans voor ons, Dirk gaat goed door, iedereen telt hem al.. maar de bal hobbelt voor langs.. . We hebben de smaak te pakken, want kort hierna is het Dominique met een steekpass  op Inge , Inge gaat goed door, maar wordt goed verdedigd, kans weg.  Kort daarna is het dan toch Diederik die de 0-1 tegen de touwen schiet.  De feestvreugde is echter van korte duur, want Oirschot maakt een minuut later de stand alweer gelijk 1-1.   Het spel gaat gelijk op, van beide kanten veel passie, echter zonder resultaten. In de 20e minuut een vrije trap voor ons, helaas kopt Timo net over.  Een minuut later een hele goede actie van de supersnelle aanvaller van Oirschot , gelukkig is hij in t afwerken niet zo goed, en schiet de bal naast. Een paar minuten later goede kans voor ons, maar Moos mist de finesse , en schiet naast. Dan een paar minuten voor tijd is er dan toch de bevrijdende 1-2 voor ons, na een mooie voorzet van Dominique, kopt Diederik over de keeper heen.  We gaan rusten meet deze mooie stand.

De eerste minuten van de 2e helft, gebeurd er weinig.  In de 7e minuut is het Luuk die goed doorgaat en over schiet. Weer een paar minuten later, volgende aanval van ons over rechts, Bart gaat goed door op rechts , maar op t moment suprême, vergeet hij de bal mee te nemen, weg kans. Meteen daarna uitbraak van Oirschot, spits komt 1:1 op Lars af, en Lars redt met een mooie save. Weer wat later weer een kans voor Oirschot, de spits schuift de bal naast Lars, en gelukkig staat de paal in de weg. In de 15e minuut is het Vince die geel krijgt, terwijl de scheids ook gezien had moeten hebben dat Oirschot er dan ook een had moeten krijgen…  10 minuten met tien verder…  Gelukkig gebeurd er niet zo veel.  In de 25e minuut, is het Oirschot dat nog de bal op de baal kopt. Vanaf dit moment gaan we met een extra verdediger voetballen, om de stand te koesteren. Het lukt, we hebben weer gewonnen.  Door deze overwinning zijn we geklommen naar plaats 3 op de ranglijst. Met een wedstrijd minder dan de koploper..  wie weet…