• Nemelaer Vrouwen 1 weten niet wat ze willen!

Vandaag moesten de meiden naar het regenachtige Overloon. SSS’18 was de tegenstander. Ondanks het feit dat er vooraf aangegeven werd dat ook in deze wedstrijd iets te halen viel, bleek dit schijnbaar niet bij iedereen door te dringen! De eerste helft was qua beleving en mentaliteit slap waardoor SSS’18 alle vrijheid kreeg om te doen wat ze wilden. In de 24e minuut werd de defensie verrast door pure onoplettendheid en het niet bij de les zijn. Vanaf de zijkant was er een crossball door SSS’18. Een speelster van hen in wel/niet buitenspel kon de bal in alle rust aannemen en liet keepster Manon van der Pas kansloos, 1-0. Nemelaer kon daar weinig tegenover zetten omdat vooral de basisbeginselen ontbraken in combinatie met felheid en inzet.

Wederom moest er een donderspeech aan te pas komen tijdens de rust om de meiden wakker te schudden. Het gekke en frappante is dat SSS’18 na de rust en de gehele tweede helft bijna met de rug tegen de muur werd gezet. Waarom de meiden dit niet een hele wedstrijd kunnen laten zien heeft puur te maken met beleving en wedstrijdmentaliteit! Zoals gezegd was het Nemelaer die de lakens uitdeelde in de tweede helft. In de 68e minuut kregen de meiden een hoekschop. Kim van Deurse plaatste de bal op het hoofd van Suzan Marsman, maar de kopbal ging naast!

Nemelaer moest beducht blijven voor de counters van SSS’18. De paar kansen die ze nog kregen werden geëlimineerd door Manon van der Pas. De meiden bleven de aanval zoeken en in de 83e minuut kwam Lieke Verhagen een teenlengte tekort om te scoren. SSS’18 verdedigde met alle mankracht en schroomde af en toe niet om de botte bijl te gebruiken. De scheidsrechter was niet van het allerhoogste niveau en verzuimde een speelster een rode kaart te geven na natrappen op Eva Nahumury. Nemelaer ging defensief 1 op1 spelen om nog resultaat te behalen. Echter werden ze middels een counter in de 90e minuut daarvoor gestraft, 2-0. 1 minuut later kreeg Kim van Deurse na een prima pass van Isa Pijnenburg een grote kans voor de keepster maar helaas! Weer 1 minuut later schoot diezelfde Kim van Deurse een toegekende vrije trap hard tegen de deklat. Wederom een nederlaag voor de meiden, hoe anders had het kunnen lopen?

De meiden zullen echt moeten beseffen dat het 5 voor 12 is!!!! Volgende week om 11.30 uur de laatste wedstrijd thuis voor de winterstop tegen UDI, koploper in deze 2e klasse!