• Nog 2 spannende wedstrijden te gaan voor de JO15-1

Afgelopen zaterdag speelden we thuis tegen Bladella.  In de ochtend had koploper Audacia al gespeeld en gewonnen. Die zijn al klaar, en hebben nu 9 punten voorsprong en +21 goals t.o.v. van ons. We wisten dus wat ons te doen stond.

We beginnen meteen fel aan de wedstrijd, en in de 3e minuut is het al 1-0 voor ons. Moos ziet Lars lopen, die probeert te scoren, lukt niet, bal gaat via Diederik opnieuw naar Lars en nu is het wel raak. Helaas duurt de feestvreugde maar even, we krijgen een onterechte vrije trap tegen op een meter op 20 van de goals. De speler van Bladella , neemt de bal met precisie, en daar is al meteen de 1-1.  In de 10e minuut, krijgen wij een vrijetrap aan de andere kant, Moos neemt hem goed, maar de keeper redt helaas.  Daarna een mooie pass van achteruit van Luuk , die via Diederik naar Daan gaat, maar weer staat de keeper in de weg.  Een paar minuten later is het Diederik met een schiet kans, maar nu blokkeert een speler van Bladella het schot..   Weer een paar minuten later een rush van Luuk van achteruit, geeft een steekpass op Diederik, maar die schiet net naast.  Met nog 10 minuten te spelen, is het weer Luuk met een steekpass op Diederik over een meter of 40, nu is Diederik wel koelbloedig en scoort de 2-1. Daarna, volgens er voor ons nog een paar kleine kansen, maar helaas zonder doelpunten.  In de rust weet iedereen wat er moet gebeuren in de 2e helft. Nauwkeuriger omgaan met de kansen.

De 2e helft begint meteen weer goed, Inge gaat goed door , geeft af op Vince, maar die schiet naast. We blijven druk zetten en gaan op jacht naar de broodnodige goals, en die gaan er gelukkig komen. In de 8e minuut een combinatie tussen Dominique en Diederik, en de laatste maakt de 3-1. Weer een minuut later, goede actie van Dominique, helaas bal beland in het zijnet.  In de 11e minuut weer een goede steekpass over grote afstand van Luuk op Diederik en bam daar is de 4-1.  In de 14e minuut komt Diederik weer in balbezit, draait zich vrij, en daar is de 5-1, nu gaat het hard.. Weer een paar minuten later is het Dominique die op rechts goed doorgaat, de bal teruglegt op Diederik, en ja hoor, daar ligt de 6-1 tegen de touwen.  Met nog 10 minuten te spelen, gaat Dominique zelf goed door, helaas maakt de keeper een einde aan deze mooie aanval. In de 30e minuut een goede corner van Moos op Vince, helaas schiet Vince over.  Dan in de laatste minuut van de wedstrijd is het weer Diederik, met de mooiste goal van de wedstrijd.  Hij lobt de bal wonderschoon over de keeper  Eindstand 7-1.

Een mooie uitslag, die misschien nog wat hoger had moeten uitvallen. Met nog 2 wedstrijden te gaan staan we nu 6 punten achter , ook moeten we in de komende weken nog 15.x scoren. Zaterdag uit tegen “t Zand wat op de laatste plaats staat, wie weet, wat er mogelijk is.