• Sterk Nemelaer overklast FC Tilburg

20190210 FC Tilburg-Nemelaer 0-4

Nemelaer start sterk aan de wedstrijd. Het neemt vanaf het begin het initiatief en geeft dat niet meer af. Al vroeg had Nemelaer op voorsprong kunnen komen. Jorg Schapendonk wordt gevloerd in het strafschopgebied. Doelman van Etten stopt echter de strafschop van Joeri Vugts. Nemelaer raakt niet van slag, speelt heel sterk en het is wachten op een doelpunt. Dat komt er uiteindelijk ook. Wel enigszins op miraculeuze wijze. Daan vd Brand kan een vrije trap van Joeri net niet binnen tikken maar de bal rolt vervolgens rustig bij de 2e paal het doel binnen. 0-1 (35).

Na de pauze gaat Nemelaer door waarmee het in de eerste helft gebleven was. Met verzorgd voetbal regelmatig kansen creëren. De gastheer kan hier bar weinig tegen inbrengen. Voor een uur gespeeld is wordt de wedstrijd beslist. Gijs van Baast levert een perfecte voorzet af en Giel vd Ven tikt deze van dichtbij binnen. 0-2 (58). Kort hierop wordt Joeri in stelling gebracht die met een mooi stiftje de doelman weet te passeren. 0-3 (60). De koek is nog niet op. Nu levert Giel een perfecte voorzet af op Gijs die bij de 2e paal kan afwerken. Doelman van Etten weet de inzet van Gijs tegen te houden maar Joeri is er als de kippen bij om van dichtbij binnen te schieten. 0-4 (68). Nemelaer blijft kansen creëren terwijl FC Tilburg de 2e helft niet in staat is gebleken ook maar 1 keer op het Nemelaer doel te schieten . De score had zodoende nog hoger kunnen  uitvallen. De vele supporters die het vervelende weer wisten te trotseren hebben genoten van een sterk Nemelaer.

a.s. zondag komt SC t Zandt op bezoek. Bij winst van Nemelaer zet het een heel grote stap om de 2e periode te kunnen winnen.