• Zwaarbevochten overwinning voor de JO15-1 tegen Sarto

Afgelopen zaterdag begon de voorjaarscompetitie, waarin we een aantal bekende tegenstanders tegenkomen, en ook een aantal geheel nieuwe. In de najaars competitie zijn we hoog geeïndigd. De verwachtigen zijn dus hoog gespannen.

We beginnen meeteen goed aan de wedstrijd, in de 3e minuut is het al raak 1-0. Luuk heeft een mooie trap in huis die bij Julius uitkomt, en die passt naar Diederik, die beheerst scoort. Een min uut later weer n grote kans voor ons uit een corner, maar zonder resultaat. We blijven druk zetten en hebben het beste van het spel. In de 13e minuut is het Inge die op links goed door gaat, en klassiek de achterlijn haalt en goed de bal teruglegt op de 16mtr lijn, maar de tegenstander is net wat eerder bij de bal dan onze spelers. In de 20e minuut is het Diederik die een steekbal geeft op Moos, maar zijn schot is te zacht om gevaarlijk te gaan worden.  3 minuten later gaat Diederik goed door, wordt binnen de 16 getest op de kwaliteit van zn shirt, en wordt naar de grond getrokken. Penalty...  maar helaas de scheidsrechter denkt er anders over.  Waarom heeft Nemelaer nog geen contract met de VAR ? In de 25e minuut geeft Dominique een mooie voorzet op Timo, maar zijn schot is te zacht. Vanaf dit moment komt Sarto beter in de wedstrijd, en wordt een aantal keer gevaarlijk via hun uitstekend voetballende rechtsbuiten. Er volgen een aantal levensgrote kansen. Bal voorlangs, Tibe redt goed... Toch is daar in de 31 minuut de 1-1 omdat onze verdedigers de bal niet goed wegwerken, en de spits van Sarto wel goed oplet.      RUST...

We moeten beter uit de kleedkamer komen dan we erin zijn gegaan. En dat gebeurd ook...  We beginnen de 2e helft goed.  In de 1e minuut is daar meteen een kans voor ons, maar geen goal. Een paar minuten later een hele mooie goal van ons.  Een mooie bal van achteruit wordt door Moos met het hoofd verlengd, Diederik let goed op en scoort beheerst de 2-1.  Weer een paar minuten later is het weer Diederik die goed doorgaat en zich goed vrijspeelt, maar helaas overschiet.  Dan in de 15e minuut, Luuk verovert de bal knap, geeft een pass over 40mtr op de goed doorlopende Dominique, die wordt aan alle kanten tegengehouden door de verdedigers van Sarto maar scoort toch beheerst de 3-1. Dit kan niet meer fout gaan.  Toch nog bijna wel.. in de 22 minuut krijgt Sarto wel een heel makkelijk gegeven penalty, en scoren beheerst de 3-2. Een paar minuten later een vrije trap voor Sarto , die gelukkig net over gaat.   De 1e 3 punten zijn binnen. Het hele team heeft er super hard voor gewerkt. Klasse jongens en Inge...

Komende zaterdag uit tegen voor ons een zeek onbekende tegenstander ONI.