• Nemelaer verliest thuis onnodig niet alleen van SC’tZand

20190217 Nemelaer-SC’tZand 1-3

Het niveau van de 1e helft is niet bijster hoog. Nemelaer is niet bij machte het sterke veldspel van vorige week op de mat te leggen en de tegenstander lijkt vooral te willen reageren op het initiatief van Nemelaer. Een goede aanval en dito doelpunt van ’t Zand wordt wegens buitenspel afgekeurd door het neutrale trio. Nemelaer creëert geen grote kansen maar heeft wel de betere mogelijkheden om de score te openen. Bij de diverse pogingen (vrije trappen, hoekschoppen, etc) is het vaak net niet ‘t Zand komt met enig geluk op voorsprong. Een stevige schouderduw wordt door scheidsrechter Prick tot strafschop gebombardeerd. Spits Bangura trapt de strafschop onberispelijk binnen. 0-1 (42).

Na de pauze gaat Nemelaer op zoek naar de gelijkmaker. De gasten laten de opbouw vanuit achter over aan doelman Kogels. Nemelaer wordt sterker maar heeft de hulp van de leidsman nodig om op gelijke hoogte te komen. Jorg Schapendonk wordt in het strafschopgebied onderuit gelopen door doelman Kogels. Wouter Molenaar trapt de strafschop gedecideerd binnen. 1-1 (68). Het positieve gevoel richting een nog beter resultaat voor Nemelaer deze middag duurt maar 15 minuten. In een duel om de bal in het strafschopgebied ziet de leidsman een zware overtreding en stuurt Nemelaer aanvoerder Luuk Vermeer van het veld met een rode kaart (67).

De gasten hebben moeite om het spel te gaan maken maar hebben wederom geluk. Een vrije trap wordt door doelman Kamile de Jong tegen het hoofd van aanvaller Steven van Riel gebokst waardoor de bal onverwacht toch in het doel verdwijnt . 1-2 (70). Af en toe bijt Nemelaer van zich af vanuit het ondertal maar de gasten profiteren van de ruimte. Invaller Medic speelt zich knap vrij en knalt snoeihard in de verre hoek. 1-3 (81). Nemelaer was vandaag niet top maar het zat ook zeker niet mee.

a.s. zondag geen programma voor Nemelaer omdat de selectie van tegenstander Juliana’31 dan op Curaçao verblijft. Op 10 maart gaat Nemelaer op bezoek bij SV TOP in Oss.